Változás

2023.10.02. 11:25

Nagyvisnyón is kiszervezte a hivatalt a Magyar Posta

A helyi önkormányzat szociális szövetkezete veszi át október végén a postahivatal üzemeltetését.

Tóth Balázs

Az év során már többször írtunk arról, hogyan zárja be sorra kirendeltségeit a Magyar Posta. Az állami vállalat tavaly ősszel az energiaárakra hivatkozva kezdett hálózati és személyzeti leépítésekbe, majd a kisebb településeken jelentette be sorra a bezárásokat és kiszervezéseket. A cég a nagyvisnyói postahivatalt is mobilpostára cserélte volna, vagy másik lehetőségként vállalkozásnak, illetve az önkormányzatnak ajánlotta föl üzemeltetésre.

Csőgér Bálint polgármester a község újságjában arról tájékoztatta a helyieket, hogy a mobilposta szóba sem jöhetett, mert a község élhetőségét, a vállalkozások, lakosok ügyintézését nagy mértékben megnehezítette volna. Megfelelő adottságokkal rendelkező helyi vállalkozás nem volt, így a Nagyvisnyó Start Szociális Szövetkezet tulajdonában álló Visnyó-Bánvölgy Nonprofit kft. szerződött az állami társasággal a posta üzemeltetésére. A hivatalt a kultúrház épületében, a kameraszobában rendezik be, amely az Ifjúság útról megközelíthető. A hivatalt október 26-án költöztetik át, s október 27-én nyit ki az új helyen, a megszokott nyitva tartási idővel és személyzettel.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Flajsz Péter/24 óra)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában