Vége

2023.09.15. 12:30

Szarvaskőn is végleg bezárt a posta

Tizenkilenc településen van mobilposta, tizenötön postapartneri szolgáltatás Hevesben.

Tóth Balázs

Nem csak Tófaluban, hanem Szarvaskőn is bezárták a postahivatalt, pénteken már nem nyitott ki, helyette mobilpostát vezettek be. Az állami szolgáltató honlapján egy szeptember 14-idkumentumban sorolják föl az állandó postahelyeket, ebben még Tófalun kiírták a postahivatal nyitva tartását, Szarvaskőn viszont már mobilpostáról adnak számot. A faluban az Iskola utca 2.-nél várják majd az ügyet intézőket hétköznaponként 11-12 óra között, ezen kívül működik majd az autós kihordás is, 8:12-13:13 között.

A dokumentum szerint vármegyénkben Bátorban, Bükkszentmártonban, Egerbocson, Erdőkövesden, Fedémesen, Ivádon, Kisfüzesen, Mikófalván, Mónosbélben, Nagytályán, Szajlán, Szarvaskőn, Szentdomonkoson, Szúcson, Tarnaszentmárián, Terpesen, Tófaluban, Újlőrincfalván, Váraszón és Zaránkon van mobilpostai szolgáltatás (bár néhol nem autóhoz kell menni, hanem van külön helyiség, például a polgármesteri hivatalban). A Magyar Posta Zrt. az elmúlt időszakban partnereket is keresett a postai szolgáltatások fenntartására, így működik Balatonban, Bekölcén, Besenyőtelken, Demjénben, Dormándon, Egercsehiben, Gyöngyöspatán, Halmajugrán, Kömlőn, Mezőszemerén, Novajon, Sarudon, Szilvásváradon, Tarnaörsön és Viszneken is. Egerben három, Gyöngyösön (Mátrafüreddel együtt), Lőrinciben és Hatvanban két-két hivatalban fogadja az ügyfeleket az állami szolgáltató.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Lang Róbert/Somogyi Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában