Elutasítják

2023.10.03. 15:01

Nem támogatja akkumulátorgyár létesítését a gyöngyösi városvezetés

A testület többek között Gyöngyös vízbázisának sérülékenységével, a mátrai védett természeti területek közelségével indokolta állásfoglalását.

Szabó István

Nemet mondott a gyöngyösi képviselő-testület az akkumulátoripari tevékenységre a városban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület a hétfői ülésén úgy foglalt állást, hogy nem támogatja a város ipari területeinek kiajánlását akkumulátoripari tevékenységre, tájékoztatott a városháza. Az állásfoglalást a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) kérésére fogalmazta meg a grémium. A HIPA ugyanis az akkumulátor-ágazathoz kapcsolódó megnövekedett befektetői érdeklődés miatt előzetes állásfoglalást kért az önkormányzattól, hogy lenne-e nyitottság ilyen tevékenységeket végző üzemek fogadására a településen. 

A városháza közlése szerint a gyöngyösi képiselő-testület a város közelében már működő vállalkozások környezeti érzékenysége, a lakott területek és a mátrai védett természeti területek közelsége, a minőségi vízellátás biztonsága, az idegenforgalom számára fontos településimázs miatt a jelentős ökológiai-környezeti terheléssel járó tevékenységet nem tartja beilleszthetőnek a város gazdasági-szolgáltatói struktúrájába. A döntést elsősorban az befolyásolta, hogy Gyöngyös sérülékeny vízbázissal rendelkezik, amely egy újabb nagyfogyasztót már nem tud kiszolgálni, ismerteti az állásfoglalást a városháza közleménye. A tájékoztató kitér arra is, hogy az egyik, ipari parkban működő gyár kérésére a testület még korábban vállalta, hogy annak két kilométeres körzetében jelentős környezeti hatással bíró üzem építését nem támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában