Koncert

2023.10.24. 20:20

Olasz vendégoktatók adtak koncertet az egri egyetemen

Az olasz egyetemi kapcsolatok kiépítése októberben a központba került. A mostani koncert is hozzájárul a kapcsolat megerősítéséhez.

Hornyák Réka

A koncert az egyetem olasz kapcsolatainak erősítését is szolgálja

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A kétrészes Italian Bridges koncertsorozat részeként a Conservatorio Caltanissetta professzorai adtak műsort az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Líceum Kápolnájában, október 24-én, kedden délután.  

Olaszországból hét vendégoktató érkezett az egri egyetem zenei intézetébe októberben, különböző olasz konzervatóriumokból. Ezen a héten Szicíliából érkezett két oktató, egy gitár és egy oboa művész, az ő koncertjüket lehetett hallani. A két vendégoktató egy mesterkurzust fog tartani az egyetem hallgatóinak, az itt tartózkodásuk alatt. 

A vendégoktatókról és koncertjükről Asztalos Bencével, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Zenei Intézetének igazgatójával beszéltünk.  

– Ez egy vadonatúj kapcsolat, a két egyetem között most először jött létre ilyen szakmai kötődés, ez a koncert pedig ennek a megnyitója. A két professzor bemutató koncertje, melyben a hallgatóknak, a tanároknak és minden érdeklődőnek megmutatják azt, hogy mit is tudnak, bemutatják a saját művészetüket. Innentől pedig lehetőségük van a hallgatóknak arra is, hogy külföldi tanulmányaikat Szicíliában folytathassák és két szemesztert tölthessenek el ott – mondta Asztalos Bence, aki szerint ez a kapcsolat kiváló lehetőség az egri egyetem hallgatói számára. 

A koncertsorozat azért kapta az Italian Bridges nevet, mert két héttel ezelőtt egy másik olaszországi konzervatóriumból is érkezett egy zongoraművész ikerpár. Az ő előadásuk volt az Italian Bridges első, a mostani olasz oktatói előadás pedig a második. Mindkét koncert érdekes és sokszínű repertoárral rendelkezett. 

Asztalos Balázs azt is hozzátette, hogy ez nem volt előre eltervezve, úgy jött ki a lépés, hogy októberben az olasz kapcsolat áll az egyetem központjában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában