Szolidaritás

2023.10.12. 11:53

Szolidaritási demonstrációt hirdettek az izraeli áldozatokért Gyöngyösön

A demonstráció célja, hogy zsidók és nem zsidók együtt emlékezzenek meg a napokban ártatlanul lemészárolt izraeliről.

Szabó István

A kis zsinagóga lesz a demostráció színhelye kedden

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Izrael, veled vagyunk! mottóval szolidaritási demonstrációt hirdetett október 17-én 17 órára a gyöngyösi kis zsinagógába a Gyöngyösi Zsidó Hitközség, a Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület és a Gyöngyösi Hit Gyülekezete. A felhívást Weisz Péter, zsidó hitközségi elnök és Nasinszky Péter a helyi Hit Gyülekezet vezetője írta alá. A felhívásukban úgy fogalmaztak, hogy a közös rendezvényre várnak mindenkit, aki az október 7-i, Izrael népe elleni alattomos terrortámadást, a terroristák minden normát felrúgó, emberiesség elleni bűntettét elítéli. 

– Egyértelmű szándékunk a demonstrációval jelezni, hogy különböző felekezetek képviselői, zsidók és nem zsidók együtt emlékezzenek meg az ártatlanul lemészárolt izraeli testvéreinkre, ezzel is jelezve, hogy ez az ügy nem kizárólag a zsidóké, nem csak Izraelé, hanem valamennyiünkké, hiszen a terror, a gyűlölet, az aljasság indított háborút a civilizáció ellen – fogalmazott Weisz Péter és Nasinszky Péter.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában