Fejlemény

2023.10.01. 12:42

További segítséget ígért a recski bánya a károsultaknak +videó

A HírTv riportja szerint a recski andezitbánya tulajdonosa anyagi támogatást már nyújtott, és további lépéseket is tesz a károsultakért, az állami segítségen kívül. Nagy István jelezte, hogy az érintett ingatlanok egy része engedély nélkül a bánya területén épültek, ennek ellenére igyekeznek megvásárolni azokat a lakóktól.

Szabadi Martina Laura

A recski andezitbánya tulajdonosa, Nagy István arról számolt be a HírTv stábjának, hogy álláspontja szerint mindent a szabályoknak megfelelően végeztek, s ennek megfelelően mindent megtettek, hogy ne következhessenek be a nyári heves esőzésekkor mégiscsak megvalósult károk. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, júniusban heves esőzések következményeként iszap zúdult egyes utcákra. Aznap rengeteg csapadék esett le rövid idő alatt, s eltérő mértékben ugyan, de az egész vármegyét érintette a néhol katasztrofálisba forduló helyzet.

A tulajdonos a televíziónak elmondta, azonnal százezer forintos segítséget nyújtott az érintett családoknak. Ezen túl pedig arról is nyilatkozott, hogy a későbbiekben az engedély nélkül felépített házakat is igyekszik megvásárolni a helyiektől, többen ugyanis a bánya területére építettek elmondása szerint. 

A HírTv arról is beszámolt, hogy többen a tulajdonost tették felelőssé az iszap miatt, illetve számos alkalommal felszóltak a kitermelés ellen, azonban egy másik, a településen lévő bányát egyszer sem támadtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában