Gyűjtés

2023.11.24. 16:43

A súlyosan beteg recski kisfiú élete a tét, segítséget kér a jótékonysági futó

A recski beteg kisfiúnak, Marcinak szervezett gyűjtés közel 5,3 millió forintnál tart, de a jótékonysági futó, Nádudvari Péter mindenkit arra kér, támogassák a kezdeményezését, hiszen a gyermek egészsége, élete a tét. Szeretné, ha néhány év múlva már arról tudna beszámolni, hogy Marcika meggyógyult, ehhez azonban segítségre van szükségük.

Fekete-Vadászi Erika

A kemo- és sugárterápia nem vezettek eredményre, de a család rátalált egy kölni magánklinikára

Forrás: Nádudvari Péter/Beküldött

– Használ az utolsó reményt jelentő németországi kezelés az agydaganatos Marcikának, aki nemrég hazatért a kölni kezeléssorozatának legutóbbi részéről, ahol újabb esélyt kapott a gyógyulásra és az életre. A következő kezelési ciklus árára is megvan már a fedezet, de mivel valószínűleg még hosszú ideig szüksége lesz az agydaganattal küzdő kisfiúnak a terápiára, így az adománygyűjtés folytatódik – osztotta meg portálunkkal Nádudvari Péter gyógypedagógus és jótékony sportoló. 

A Recsken élő Szabó Marci már évek óta küzd a gyilkos kór ellen. 

– A kemo- és sugárterápia nem vezettek eredményre, de a család rátalált egy kölni magánklinikára, és az ottani speciális kezeléssorozatnak köszönhetően a kisfiú újra reménykedhet a gyógyulásban. A komplex módszer egyik eleme az úgynevezett vírusterápia, amely során olyan kórokozókat juttatnak Marci szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg. A kezelési ciklusokra a kisfiú szervezete jól reagál. Egy kezeléssorozat ára kétmillió forint, Marcikának négyhavonta kell részt vennie egy ilyenen – részletezte Nádudvari Péter a portálunknak eljuttatott közleményében. 

A gyógypedagógus, jótékonysági futó elhatározta, hogy segít a családnak, és az idei vállalásával – amely során a debreceni Nagytemplomtól a Kékes csúcsáig is elfutott – már két kezeléssorozat árát is előteremtette. Ám a gyűjtést nem zárta le, ugyanis szeretné, ha a harmadikra is összejönne a fedezet. 

– A gyűjtés közel 5,3 millió forintnál tart, a következő kezelési ciklus árából még hétszázezer forint hiányzik – közölte. 

Nádudvardi Péter kiemelte, rendkívül hálás az eddig összegyűjtött adományokért, de mindenkit arra kér, hogy továbbra is támogassa a kezdeményezését, hiszen egy kisfiú egészsége, élete a tét. Szeretné, ha néhány év múlva már arról tudna beszámolni, hogy Marcika meggyógyult.

A kisfiú édesanyja, Szabó-Bárdos Adrienn szavaiból kiderül, miért válságos jelenleg a helyzetük.

– Az adományoknak köszönhetően a kisfiunk kezelése folytatódhat, és szerencsére az eredmények is javulást mutatnak. A következő kölni kezeléssorozat februárban lesz. A helyzetünk azonban még mindig válságos, a család egyetlen kenyérkeresője, Marcika apukája nemrég szívrohamot kapott. Bármilyen segítséget szívesen fogadunk – számolt be róla az édesanya a közleményben. 

Nádudvari Péter vállalásáról a kezdeményezés médiatámogatója, a T5 Media Agency Czine Tamás vezetésével és Hercz Norbert Tibor, Muszka Tamás, valamint Szabó Zsombor közreműködésével filmet készít, amelyből egy előzetes már megtekinthető:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában