Kegyelet

2023.11.02. 08:52

A temető nem szeméttároló! - figyelmeztetnek Ivádon

Több köbméter szemetet kellett eltakarítani a temetőből Ivádon.

Barta Katalin

Fotó: Huszar Mark

Ivádon néhány napja az önkormányzat megbízásából az óvoda bejáratához zúzalék köveket rakattak, a sármentesítés érdekében. A temetőben is végeztettek földmunkát, az összegyűlt hulladékot elvitették, a területet rendbe rakták.

Sajnálatos módon a temetői hulladékok között legalább öt köbméter háztartási szemetet is el kellett vitetni, valamint a sírköves vállalkozók és a sír tulajdonosok által a kerítések mellé dobált építési törmeléket, szintén 5-6 köbmétert.

Az ivádiak közösségi oldalán arra hívták fel a figyelmet, hogy minden vallási kultúrában a temetkezési helyek szent helynek számítanak. Vajon ki az, aki meggyalázza lakossági hulladékkal - műanyag játékok, törött szemetes vödrök, flakonok, rongy darabok, konzerves dobozok, üvegcserepek - a halottak nyughelyét? - tették fel a kérdést.

Arra kérték a lakosságot, hogy a jövőben csak a temetőben elhelyezett konténerekbe helyezzenek hulladékot. A hulladékok is csak a temetőből származóak legyenek, a saját háztartásukból ne vigyék ki a szemetet, ne legyen ebből rendszer. A három konténert rendszeresen elszállítják, abba beleférnek a mécsesek, a koszorúdarabok és a zöld hulladék is.

A háztartásoknál minden héten elviszik a kommunális hulladékot, két hetente pedig a szelektív hulladékot! Éljenek ezzel a lehetőséggel és ne legyen a hozzátartozóink nyughelye szeméttároló! - kérték. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában