Jóreménység-sziget

2023.11.18. 13:55

A Tisza-tavi film meghódította Közép-Európát, remekelt a dán filmfesztiválon a Jóreménység-sziget

A legjobb tíz közé választották a Jóreménység-szigetet, s a koppenhágai vetítésen telt ház előtt mutatták be.

Fekete-Vadászi Erika

A Tisza-tavon forgatott Jóreménység-sziget című film a mozik és a Netflix után most a Koppenhágát is meghódította egy neves filmfesztiválon. 

Ljasuk Dimitry természetfilmes, környezetvédelmi aktivista közösségi oldalán számolt be a koppenhágai élményekről. 

– Fantasztikus fogadtatásban részesült a Jóreménység-sziget és én Koppenhágában. Teltház volt a Dán Filmintézet legnagyobb termében tartott vetítésen. Boldog, felemelő és nagyszerű este volt. Hatalmas megtiszteltetés volt ennyi ember előtt meghajolni külföldön – részletezte a természetfilmes, aki háláját is kifejezte a résztvevőknek. 

Sokakban felmerült a kérdés, megnyerte-e a filmfesztivált a Jóreménység-sziget film. 

– Az East by Southeast filmfesztivál a 10 legjobb Közép-Európai filmet választja meg minden évben. A kiválasztott filmek közül azonban már nem határoz meg sorrendet. Azaz itt maga a díj és elismerés az, hogy sok száz Közép-Európai film közül a filmem a legjobb 10-ben van –  hangsúlyozta Ljasuk Dimitry. 

Hozzátette, amikor a szigeten élt és forgatott, annyira távoli és lehetetlen álomnak tűnt, hogy a Jóreménység-sziget egyszer majd eljut a mozikba, sőt külföldre, és  hogy így fogja szeretni a közönség. 

A fesztiválra az alkotó  magával vitte Brekit, a plüss békát is, amit a Tiszában talált szemétszedés közben. A kabala már bejárta a természetfilmessel hazánkat, s Nagyvárad után Koppenhágába is eljutott, így már bátran lehet világjárónak nevezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában