Széchenyi Zsigmond emlékérem

2023.11.09. 11:50

Bodrogi Gyulával együtt vehette át a kitüntetést dr. Garamvölgyi Tamás Hevesből

Budapesten, a Vajdahunyad várában a Mezőgazdasági Múzeum dísztermében adták át szerdán a Gróf Széchenyi Zsigmond – a legnagyobb magyar vadász – nevével fémjelzett emlékérmeket. Heves vármegyének is van kitüntetettje, dr. Garamvölgyi Tamás személyében – tudta meg portálunk.

Sike Sándor

Dr. Garamvölgyi Tamás és Bodrogi Gyula az emlékérem átadó ünnepségén

Forrás: Beküldött fotó

A vármegyénkbeli kitüntetett több éve segíti már az Országos Jótékonysági Vadászat intézményét – mottójuk: "Egy beteg gyermek is sok!" – nem csak szűkebb pátriánkban, hanem országos szinten is. A jótékonysági tevékenységgel eddig több mint 150 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá. A kitüntetett idén az Országos Jótékonysági Koronglövő verseny főszervezője volt, ami több helyszínen rendeztek meg és jelentős adománytöbbletet hozott a program számára.

Heves vármegye is szerves részét képezi annak a karitatív programnak, amelyben jóérzésű vadászok minden év december 27-én országosan egy nemes célért fognak fegyvert, hogy Magyarország gyermekosztályai számára hiánypótló orvosi eszközöket vásárolhassanak. Az évek során több mint 170 millió forintból bővítették a gyermekosztályok eszközeinek számát és ezzel egy olyan volumenű karitatív programot hoztak létre, amely egyedülállónak mondható az országban.

Az emlékérmet egyébként olyan vadászok kapják, akik önzetlenségükkel, társadalmi felelősségvállalásukkal, példamutatásukkal a vadásztársadalom és a jövő nemzedék számára, töretlen és kimagasló erőfeszítést tesznek, szolgálva ezzel a vadásztársadalom pozitív megítélését.

– Bodrogi Gyulával, a nemzet színészével egyszerre kapni egy kitüntetést egyszerűen felfoghatatlan dolog. Ahogy ő nekem mondta: "Tamás, tudod, mi rászoktunk, hogy segítsünk a beteg gyerekeknek!" – idézte fel az ünnepségen történteket dr. Garamvölgyi Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában