Ünnepeltek

2023.11.23. 16:54

Elismeréseket adtak át a Markhot Emlékülésen Egerben + fotók

Markhot Emlékülést tartottak csütörtökön a Markhot Ferenc Kórház Refektóriumában. Az eseményt az Első Magyar Orvosi Kar, a Schola Medicinalis egri megalapításának 254. évfordulója alkalmából rendezték meg.

Fekete-Vadászi Erika

A kórházi ünnepségen a Markhot Emlékérmet a prof. dr. Szekanecz Zoltánnak adták át

Forrás: Gál Gábor

Az ünnepségen részt vett többek között dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő is. 

Dr. Pajtók Gábor méltatta Markhot Ferenc munkásságát, kiemelte kivételes szellemi képességét, valamint a gyógyvizekről írt tanulmányára is felhívta a jelenlévők figyelmét. Markhot Ferenc ugyanis tanulmányozta Heves vármegye gyógyvizeinek minőségét, valamint elsőként vizsgálta, elemezte kémiailag a vizek minőségét, s ő volt az első, aki kimutatta a timsót a parádi vízben. 

– Mindannyiunk számára példamutató lehet Markhot Ferenc, aki az életében bekövetkezett törés után – amikor megfosztották minden tisztségétől – is felállt 72 évesen, s egyebek mellett mindent megtett a Magyar Orvos Képzésért – hangsúlyozta Dr. Pajtók Gábor.

A résztvevőket dr. Vácity József, a Markhot Ferenc kórház főigazgatója is köszöntötte. Szavaiból kiderült, fontosnak tartja az ünnepeket, hiszen azok bekeretezik mindenki életét, emellett pedig töltekezhetünk belőlük. – Ilyen töltekezés a kórházunk számára a Markhot Emlékülés is. Ezen alkalmakkor azt is ünnepeljük, hogy közösségként tudunk működni, tudjuk egymást bátorítani és segíteni – mondta dr. Vácity József.

A csütörtöki emlékülésen az Eventus Kórus műsora után elismeréseket adtak át. 

A kórházi ünnepségen a Markhot Emlékérmet a prof. dr. Szekanecz Zoltánnak adták át, ő Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Belgyógyászati Intézet, Reumatológiai Tanszék vezetője. A professzor az eseményen Reumatológiai betegellátás, oktatás és kutatás a régióban címmel tartott előadást. 

A Markhot Díszoklevelet dr. Horváth Tibor főorvosnak adományozta az intézmény tudományos bizottsága és vezetése. 

A kórház főigazgatója elismerésben részesítette kiváló szakmai munkájáért Kada Róbertnét, a mezőkövesdi krónikus belgyógyászati osztály főnővérét és Vasas Zoltánnét, a szülészeti-nőgyógyászati osztály szonográfusi szakasszisztensét. 

Az emlékülésen ismertették az idei Markhot Pályázat eredményeit is. 

Szakdolgozói kategóriában első díjat kapott Kiss Tamás a radiológiai osztályról, második lett Szerencsiné Soós Andrea, a rendelőintézet diabétesz gondozójából, a harmadik díjat pedig Rajnai Krisztina kapta a központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályról.

Orvosi kategóriában első lett dr. Szaniszló Dóra a Belgyógyászati Infektológiai Centrum infektológiai szakrendelésének orvosa. A második díjat dr. Janohin Jurij kapta a sebészeti és érsebészeti osztályról, és harmadik lett Sáfrány Judit klinikai szakpszichológus a pszichiátriai gondozó munkatársa. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában