Pályázati eredmények

2023.12.09. 20:06

7 mentőszervezet közel 3 millió forintos támogatást nyert Hevesben

Átvették a támogatásokat Heves vármegye önkormányzati és önkéntes tűzoltói és mentőszervezetei.

Hornyák Réka

Gyöngyösön december hatodikán, Egerben pedig december hetedikén vehették át

Forrás: Egri KVK, Gyöngyösi KVK

Átvehette a támogatást Heves vármegye valamennyi, az idei évben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete, valamint mentőszervezete - adta ki a közleményt a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mint írják, az anyagi, valamint eszközbeli támogatást minden szervezet központi költségvetésből kapta, a számukra megítélt összegben. Előbbi már korábban megérkezett a tűzoltóságokhoz, a felszereléseket, eszközöket azonban Gyöngyösön december hatodikán, Egerben pedig december hetedikén vehették át. 

A pályázatokat még tavasszal írták ki az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek részére. Az ország összes, vagyis hatvan önkormányzati tűzoltósága pályázott a rendelkezésre álló 225 millió forintos keretre. A Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek közül pedig 610 pályázó között osztotta szét a 600 millió forint összértékű támogatást a katasztrófavédelem. 

A közleményből kiderül, hogy Heves vármegye hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak működési területéhez tartozó egyesületek közül huszonnégy önkéntes tűzoltó egyesület nyújtott be pályázatot. Vármegyénk önkéntesei, működési költségükre több mint 6 millió forintot, tűzoltó és technikai eszközök és szakfelszerelések beszerzésre több mint 10 millió forintot, szertárépítésre, felújításra pedig közel 1,9 millió forintot költhetnek a pályázaton elnyert összegekből. 

Továbbá, Heves vármegye két önkormányzati tűzoltósága összesen 7,2 millió forint értékben részesült támogatásban, tűzoltó védő- és technikai eszközöket valamint szakfelszereléseket kaptak. Többek között úszószivattyú, akkumulátoros roncsvágó és benzinmotoros láncfűrész segíti majd az önkormányzati tűzoltók beavatkozásait, feladataik még magasabb szintű ellátását, az idei pályázati támogatásnak köszönhetően. 

Országosan, a mentőszervezetekben tevékenykedők 100 millió forint támogatásban részesültek idén. Vármegyénk hét mentőszervezete közel 3 millió forintos támogatásban részesült, a megítélt összegeket működési költségeikre fordították a sikeres pályázók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában