2023

2023.12.31. 13:23

Emlékezetes fotókkal búcsúzik a Gyöngyösi Állatkert az idei évtől

Eseménydús évet tudhat maga mögött a Gyöngyösi Állatkert.

Heol.hu

– A Mátra lábánál meghúzódó kis csoda világunk életében az idei jelentős év volt, hiszen megünnepelhettük alapításunk 15. évfordulóját. Sokat dolgoztunk azon, hogy a jubileum a vendégeink számára érdekes újdonságokkal szolgáljon - kezdi Facebook-bejegyzésében a Gyöngyösi Állatkert

Mint írják, az év kiemelkedő akkordjai Sári és Máté a két törpe szamár, Gigi a sivatagi hiúz és a Kapibara család érkezése voltak. 

– Történt más kedves esemény is, szurikátáink és vidráink már-már  kiszámítható rendszerességgel örvendeztetnek meg minket újabb és újabb kölykökkek, hogy cseperedésük mozgalmas mindennapjai látogatók tízezreinek szerezzenek felejthetetlen emlékeket. Idén is neveltek kölyköket, ahogy nőstény pumánk Bria is, Bly pedig mára igazi nagy fiú. Büszkeségünk, hiszen az országban kevés helyen láthatunk pumát, szaporodni pedig rajtunk kívül csak további 1 hazai állatkertben szaporodnak. Ugyan csak örömteli pillanat volt amikor teve kancánk Sába világra hozta csikóját, aki később látogatói szavazás alapján a Selin nevet kapta. Gondozóinknak segíteni kellett a nevelésében mivel Sába még tapasztalatlan anyuka, cserébe Selin barátságos kisteve lett és látogatóink rendszeresen találkozhatnak vele amikor az állatkertben sétál gondozóival. Dél-Amerika érdekes nagy testű, nyurga lábú rágcsálói a Nagy marák először neveltek kölyköket nálunk de, megjelentek az apró kandikáló fejecskék a kenguruk erszényéből is - emlékeztek vissza a posztban.

Kiemelték, az elmúlt években nagyobb hangsúlyt fektettek a jeles napok alkalmával szolgáltatott programkínálatunkra és jólesően tapasztalják, hogy mind többen vesznek részt ezeken, ahogy zootáboruk is igen népszerű.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában