Top 5

2023.12.16. 20:36

Halálos robbanás Markazon, tiltakozó fuvarosok – a legfontosabb szombati hírek egy helyen

Összegyűjtöttük a legfontosabb szombati híreket, hogy olvasóink a nap végére is képben legyenek.

Heol.hu

75 négyzetméteres parasztház égett teljes egészében Markazon, a Dobó István utcában szombaton reggel. Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a robbanás és a tűz miatt folyamatosan szakadt be az épület teteje. A tűzoltók oltás közben egy összeégett holttestet találtak a helyszínen. Az oltás több mint két órát vett igénybe. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

Recsken december 17- én vasárnap délelőtt 9-től délig a helyi és a környékbeli fuvarozással foglalkozó vállalkozók és alkalmazottak demonstrációval jelzik, hogy nem kérnek a hivatásukat érintő jelenlegi versenyhátrányból. Vasárnap délelőtt a Recsk Eger felőli elágazójánál, az ipszilon kanyarban sorakoznak fel járműveikkel, hogy jelezzék, féltik munkájukat, és segítséget remélnek.

Az Egererdő Zrt. kollégái észlelték, hogy a szilvásváradi vadbemutató-kertben lévő egyik dámszarvas agancsára zsineg gabalyodott, amibe még egy faág is beleakadt – adta hírül az erdészet. Több sikertelen próbálkozás után, csak másfél hét elteltével sikerült vadászainknak a dámszarvast megszabadítani altatólövedék alkalmazásával.

Életének 86. évében elhunyt az egri nézők által ismert és szeretett Bakody József Aase-díjas színművész - közölte a Veszprémi Petőfi Színház. Bakody József színművész, aki 1992-ben kapta meg az Aase-díjat, a kilencvenes években játszott az egri társulatban. Szerepet kapott itt például Shakespeare Vízkereszt vagy amit akartok című darabjában is 1990-ben.

A Mávinform tájékoztatása szerint szombat este a Keleti pályaudvarról 17 óra 30 perckor elindult IR85-ös Mátra InterRégió Gyöngyösön az Enyedi utcánál lévő vasúti átjáróban egy autóval ütközött össze. A fénysorompó rendben működött. A vármegyei katasztrófavédelem azt írta, hogy a gyöngyösi hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsit. Az autóba egy ember beszorult, őt az egység feszítővágó segítségével szabadítja ki. A baleset miatt az érintett szakaszon a vasútforgalom szünetel.

 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában