Zöldítés

2023.12.10. 07:50

Rangos holland konferenciára várják az egri főkertészt

A Holland Királyság Nagykövetségének és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének konferenciájára hívták meg Ferenczy Tamást.

Szabadi Martina Laura

Ferenczy Tamás kertészmérnök, Eger főkertésze

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Holland Királyság Nagykövetségének és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének konferenciáját december 12-én, kedden tartják Budapesten ahová meghívták Ferenczy Tamás egri főkertészt is.

–  Rendkívül megtisztelő a Holland Királyság Nagykövetségének és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének meghívása erre a rangos rendezvényre. Hollandia igazi kertészeti nagyhatalom, s a szakma értő művelői lesznek jelen a konferencián – fűzte hozzá portálunk kérdésére.

A rendezvény témája lesz a városi zöldítés klímaváltozás elleni lehetőségei, a zöld városok Hollandiában, bemutatják a Holland Green City vállalatokat, illetve hazai önkormányzatok is előadást tartanak zöldítési törekvéseikről és terveikről.

A Green City Zöldebb Városokért Mozgalmat a Plant Publicity Holland nevű szervezet hívta életre 2002-ben a Hollandiában megrendezett Floriade Nemzetközi Kertészeti Kiállítás alkalmával.

„Európában először a hollandok szembesültek az urbanizáció komoly gondjaival. Hollandia kis területű ország, nagy népsűrűséggel, ebből adódóan egymásba érnek a települések, kulcskérdés tehát a zöldfelületek létesítése és megőrzése. Ennek ellenére e nagy kertészeti múltú ország zöldfelületei, csakúgy, mint a fenntartásukra fordítható összegek fokozatosan csökkentek az elmúlt években. A mozgalom indulásakor a „zöld szakma” ennek az ellentmondásnak eredt a nyomába. A mozgalom arra a kérdésre kezdte keresni a választ, vajon kimutatható-e „zöld megtérülés”, tényleges, pénzesített haszon a megfelelően tervezett, épített és fenntartott zöldfelületek létesítése kapcsán?” – írják honlapjukon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában