Top 5

2024.01.07. 21:42

Gyerekeket rabolt ki egy fiú Mezőkövesden, mozgalmas év a Tisza-tavi Ökocentrumban – a legfontosabb vasárnapi hírek egy helyen

Összegyűjtöttük a legfontosabb napi híreket, hogy olvasóink vasárnap se maradjanak le semmiről.

Heol.hu

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. december 30-án 17 óra 45 perc körüli időben a Mezőkövesd, Szent László téren leszólította a három gyermekkorú sértettet, hogy 200 forintot adjanak neki. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani, figyelemmel a kiszabható büntetés mértékére, mely a fiatalkorú gyanúsított esetében 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés. A letartóztatást javítóintézetben kell végrehajtani.

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban rengeteg mindent történt 2023-ban, sok látogatót fogadtak, s bár hamarosan bezárnak a karbantartás miatt egy időre, közben már az idei terveiket szövögetik. A téli szünetben most is várják a látogatókat, majd január 8. és március 14. között bezárják kapuikat az éves karbantartás miatt. Tavasszal újra várják látogatóikat, s újabb programokat is kínálnak majd.

Sikeres, programokban gazdag 2023-as évet zárt a Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége a tavaly februárban újraválasztott elnökük, Farkas Attila szerint. Az elnököt az idei tervezésről illetve a hátrahagyott esztendőről kérdeztük interjúnkban.

Szombaton este megtartotta hagyományos évköszöntő hangversenyét a Hatvani Szimfonikus Zenekar. A varázslattá összeállt hangok pompás estével örvendeztették meg a csarnokot zsúfolásig megtöltő közönséget.

Idén új rendezvény követte az Eger Adventet, az Egri Forralt Bor Napok. Vendégül láthattunk hazai neves fellépők mellett egy világsztárt is, Samantha Foxot, a 80-as évek ikonikus énekesnőjét – írta közösségi oldalán Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője. Mint írja, kommentekre nem szokott reagálni, azonban most meglátása szerint meg kell, hogy védje a technikusi csapatot és Samanthát is. Berényi Tamás szavai szerint bár sokan kritizálták a hangosítást, ami szerinte nem helytálló, hiszen oldalt, és a szökőkút mögött már nem volt hangosítás. Ami nincs, az pedig ugye nem lehet se jó, se rossz.

 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában