Érdemes betartani

2024.01.01. 13:11

Íme a legjobb újévi fogadalom - a hatvani kórház ajánlásával

Ezerfélét megfogadtál éjfélkor és már most elvesztél a kavalkádban? Vagy épp ötleted sincs, és nem tudod, mit érdemes betartani 2024-ben? A hatvani kórház segít ebben.

Fekete-Vadászi Erika

A szilveszteri tűzijáték idején, épp, amikor a pezsgőspoharak összekoccannak, sokan tesznek fogadalmakat. Érthető, hiszen itt egy új év, új lehetőségek, tiszta lap. Magunk mögött hagyhatjuk a rossz dolgokat, amik történtek velünk tavaly, s elhatározhatjuk, hogy min szeretnénk változtatni azért, hogy 2024 sikeresebb, boldogabb legyen. 

Ebben segít a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet. Tippeket adnak, mit érdemes megfogadni, betartani. Íme az első ajánlásuk, melyet a közösségi oldalukon osztottak meg:

– Az újévben is mozogjon rendszeresen! A testmozgás egészségre gyakorolt pozitív hatása vitathatatlan, ezért ezzel a fogadalommal csak jót tehet magának – buzdít a hatvani kórház. 

Mint ahogy azt részletezték, az Egészségügyi Világszervezet szerint egy felnőtt számára az ajánlott mozgás hetente legalább 150 perc mérsékelt- vagy közepes intenzitású kardiomozgás, vagy 75 perc magas intenzitású mozgás, kiegészítve kétszer fél óra izomerősítéssel. A rendszeres testmozgás csökkenti egyebek között a szív- és érrendszeri betegségek, a vastagbél- és emlőrák, valamint a cukorbetegség és a depresszió kialakulásának kockázatát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában