Gólyahír

2024.01.03. 19:28

Köszöntötték az egri kórház első újévi babáját

Ilonka Aranka, az egri Markhot Ferenc kórházban 2024-ben elsőként született kisbaba és édesanyja is jól vannak.

Hornyák Réka

Ilonka Aranka az újév első újszülött babája Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hagyomány szerint, minden évben köszöntik Hevesben is az új évben elsőként világra jött babákat. Mint már megírtuk  idén az egri kórházban egy átányi kislány született elsőként. Szerdán délelőtt dr. Juhász Attila Simon, vármegyénk közgyűlésének elnöke és a kórház vezetősége köszöntötte az éppen alvó picit és az édesanyját. 

Dr. Varga Zsolt Endre, az egri kórház szülészet-nőgyógyászati osztályt vezető főorvos elmondta, hogy az édesanya és a kislánya is egészségesek. 

HMM_0030
Az idei első újszülöttet köszöntötte a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ez a gyönyörű kislány Ilonka Aranka, 3300 grammal és 55 centiméterrel, január elsején 2 óra 57 perckor jött világra, természetes úton. Mind a ketten jól vannak és a ma már mehetnek haza. 2023-ban 1351, 2022-ben pedig 1488 kisbaba született itt nálunk. Ez országos adatokat tekintve jó átlagnak számít – mondta el dr. Varga Zsolt Endre osztályvezető főorvos.

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke hozzátette, hogy az újévi babák köszöntése több évre, évtizedre visszanyúló hagyomány. 

– Minden évben meglepjük az év első babáját és családját egy kisebb ajándékcsomaggal. Idén, az édesapa egy üveg egri bort, az édesanya édességet és könyvet kapott, a pici babának pedig egy ajándékutalvánnyal kedveskedünk – foglalta össze a közgyűlési elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában