Gyalogolni jó!

2024.01.08. 11:15

Lassan előkészíthetjük a bakancsokat a Téli Mátra Teljesítménytúrára

Január 20-ig még kedvezményes díjjal lehet nevezni a nagy hagyományú erdőjárásra.

Szabó István

A Mátra legszebb részein halad majd az útvonal

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Javában tart a nevezési időszak az évente január utolsó szombatján sorra kerülő Téli Mátra XL Teljesítménytúrára, adta hírül a szervező Hanák Kolos Turistaegyesület. Molnár Tamás, a turistaegyesület elnöke elmondta, hogy az idén január 27-én megrendezendő teljesítménytúrát 1994 óta, azaz 30 éve szervezik meg.

– Útvonala a Központi-Mátrában vezet, 95 százalékban erdei utakon. A nem túl hosszú távot viszonylag nagy szintemelkedés és évről évre változó téli terepviszonyok nehezítik. Jó része gerincút, tiszta időben pompás kilátásokkal. Vonalvezetése a gyöngyösi Mátra és a Felső-Mátra legszebb részein halad. Az útvonal érinti a Mátrai Tájvédelmi Körzetet, és egyes szakaszai Natura 2000 területeken is áthaladnak. Ezért minden résztvevőnek kötelessége óvni a természetet, elkerülni annak zavarását, és szükség esetén ezekre sporttársait is figyelmeztetni. A túra egésze alatt tilos a növények leszedése, az állatok bárminemű zavarása. A rendezvényt a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány szakemberei biztosítják – részletezte Molnár Tamás.

A rendezvényen négy táv – 19, 25, 34, illetve 41 kilométer – közül lehet választani. Minden útvonal körút, a rajt és a cél is Mátrafüreden lesz. A január 20-ig tartó kedvezményes jelentkezési határidő után, január 21-től 26-ig normál nevezési díjjal lehet bejelentkezni a teljesítménytúrára. A részletes tudnivalók a Hanák Kolos Turistaegyesület web-, illetve Facebook-oldalán egyaránt megtalálhatók, tette hozzá az egyesületi elnök.




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában