Programajánló

2024.02.23. 06:50

Kiállítás, disznóvágás és koncert is lesz a hétvégén Hevesben

Számos program közül válogathatunk a hétvégén szűkebb hazánkban. Mutatjuk is a kínálatot.

Heol.hu

Szombaton boros-toros fesztivált rendeznek Egerszalókon

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Eger: Még mindig látható Szakács Imre László festőművész kiállítása a múlt évi Ars Sacra alkalmából. Az utóbbi időben készült képek szervező közege a fény, a fénnyel átszőtt földi táj, mely feloldódni látszik önnön átmeneti állapotának tudatában. Átvezet, átirányít a középpont, a fény forrása fel – mondja Kontsek Ildikó művészettörténész. – A fák és a gyökerek. A függöny és a sötétség. A kapu és a fény. A halál és az élet. Szakács Imre művészetében mindezek hallatlan intenzitással, eleven organikussággal kapcsolódnak egybe. Szakács Imre László festőművész kiállítása 2024. március 31-ig látogatható keddtől szombatig 10 és 16 óra között az Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpontban.

  • Szintén a vármegyeszékhelyen, február 23-tól tekinthető meg Kántorné Bódi Ilona művésztanár, grafikus kiállítása a Gárdonyi Géza Színházban. A kiállítás ünnepélyes megnyitója 17 órától lesz. Az eseményt Herczeg Miklós festőművész nyitja meg, köszöntőt mond Blaskó Balázs, az egri teátrum igazgatója.
  • A vármegyeszékhelyre látogat a fiatalok egyik kedvenc előadójának, Azahriahnak a producere. Hundred Sins merőben más műfajt képvisel, mint eddigi partnerei. Stílusa igen eklektikus: zenéiben a bass heavy, trance-dubstep keveredik a punk stílusjegyekkel. Klipjei több milliós megtekintést generáltak. Azahriahval való közös produkciója a Mindent megbocsájt, a Lonely és az OYE hatalmas sikert aratott az új generáció körében. Beton.Hofival megalkotott Bagira című dal 12 millió kattintást hozott a produkciónak. Február 23-án este 10 órától az Urániában lép színpadra az Opera és az Operett című lemezeiről válogatott legütősebb zenei összeállítással. Hundred Sins mellett vendégként szerepel 4ma, Pepe és Zack Dean is.  

Noszvaj: Havi egy vagy két alkalommal különleges borvacsorákra várják a vendgéeket a településen az adott hónap jeles napjaihoz kapcsolódóan Noszvajon, a Magtár Fogadóban. Az ételeket Bucsek András és csapata készíti. Legközelebb február 23-án lesz lehetőség különleges ételeket fogyasztani. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

SZOMBAT

Eger: A Broadway Monkeyban lép fel a népszerű Ismerős arcok zenekar. Az együttes 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. Rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja az egyetemes magyar kultúra szeretetének fontosságát. A jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja azt a – kizárólag az Ismerős Arcokra jellemző izgalmas és magával ragadó – zenei hangzást és az egyedi tartalommal bíró gondolatokat, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából. A koncert 19 óra 30 perctől kezdődik.

Egerszalók: Disznóvágás készülődik a település. Február 24-én ismét megrendezik a falusi disznóvágást, a Boros-Torost. A résztvevők megnézhetik a feldolgozást, bekapcsolódhatnak, kóstolhatnak, koccinthatnak, majd este a Toros bálba mulathatnak. A szervezők a Kossuth u. 17. szám alatt várnak mindenkit szeretettel.

Gyöngyös: Február 24-én 10 óra 30 perckor kezdődik a Kisvakond a turista című élőszereplős, narrációval, zenével gazdagított bábjáték a Mátra Művelődési Központban. Az egy órás előadás alatt kiderül, hogy az egyik kedvenc mesehős, a kisvakond unatkozik, éghajlatváltozásra vágyik. Elindul a Föld más tájaira. Az utazásból nem csinál gondot, túr-fúr, mígnem kilyukad új helyszíneken. Minden kontinensen furábbnál furább élőlényekkel ismerkedik meg, de ráeszmél, hogy a hazai barátai az igaziak.

  • Szintén a mátraaljai településen Groovhose koncertet is rendeznek február 24-én. A Groovehouse magyar pop rock együttes. Legsikeresebb daluk a Hajnal, mely megjelenéséig minden korábbi rádiós játszási rekordot megdönt. Nevükhöz fűződnek a következő nagy slágerek is: Hol vagy nagy szerelem, Vándor, Ha újra látom, Ébredj mellettem, Szívvel-lélekkel, Tűz és víz, Legyen ez egy őrült vágy. A koncert helyszíne a Start Műhely lesz.

Mátra: Február 24-én rendezi a Napnyugta - Holdkelte a Benevárnál nyílt túrát a Kékes Turista Egyesület. A résztvevők 14 óra 50 perckor találkoznak a gyöngyösi autóbusz-pályaudvaron, a busz 15 órakor indul Kékestetőre. A 6,9 kilométeres túra 15 óra 45-kor indul a Kékestető, Mátrai Gyógyintézet autóbusz-fordulóból, és a Remete-barlang, majd a Benevár érintésével 18 óra körül érnek a résztvevők Mátrafüredre. A Benevárnál aznap 17 óra 17 perckor nyugszik le a Nap, s 17 óra 10-kor kel fel a telihold. A visszaérkezés Gyöngyösre busszal legkésőbb 18 óra 50-kor lesz. A túrán előzetes jelentkezés nélkül részt lehet venni.

Hatvan: Városbált rendeznek a városban február 24-én. A vacsorát élőzene mellett fogyaszthajták el a résztvevők, a fellépő sztárvendég Zséda lesz. A rendezvény 18 órától kezdődik a Balassi Bálint út 2. szám alatt.

Noszvaj: Február 24-én a településen is elűzik a telet. A séta-felvonulás az iskolából a Borplaccig tart, ami kisgyerekekkel is vidáman teljesíthető. A Borplaccon egy télűző tűzgyújtós, forraltboros, teás, fánkos, kiszebáb égetős, beszélgetős összejövetelre várják a résztvevőket. Kezdés 15 óra 30 perckor az általános iskolában, ahol elkészíthetők a télűző álarcaitok. A részvétel ingyenes.

VASÁRNAP

Eger: Február 25-én is lesz Kiasszony piac a vármegyeszékhelyen. Az általános élménypiac Egerben vasárnapi napokon egész évben, reggel 7-től 13 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában