Madách SzínpadON

2024.02.08. 09:50

Móricz Zsigmond szerelmeivel mozizhatunk az egri könyvtárban

A Madách SzínpadOn program részeként Móricz Zsigmond szerelmeiről nézhetünk filmet pénteken az egri Bródy Sándor Könyvtárban.

Fekete-Vadászi Erika

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Madách Színház között létrejött együttműködési keretmegállapodás alapján a Madách Színház Madách SzínpadOn elnevezésű programja 2024-ben is elérhető a könyvtárak számára.

A Bródy Sándor Könyvtár is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, így Egerben is bemutatják a Madách SzínpadON - a magyar kultúrát és irodalmat népszerűsítő - saját gyártású irodalmi film-szín-játékait. 

– Előre meghirdetett vetítéseket szervezünk olvasóinknak, iskolás csoportok részére pedig - előzetes egyeztetés alapján - külön időpontokat szervezünk egész évben – tudatta portálunkkal Szécsényi Orsolya könyvtáros. 

A Heves vármegyei települési könyvtárak számára is meghirdették a vetítési lehetőséget. 28 települési könyvtárban lehet az év folyamán megismerkedni Szép Ernő, Ady Endre, Kazinczy Ferenc és Móricz Zsigmond életével.

A Bródy Sándor Könyvtárban legközelebb február 9-én pénteken 16 óra 30-tól a Forgách András által jegyzett, Móricz Zsigmond szerelmeiről szóló filmet tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezeket a filmeket vetítik a Bródy Sándor Könyvtárban

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában