Egészségügy

2024.02.05. 13:23

Rákbetegségek megelőzéséről, robotsebészetről is beszélnek Egerben

Aki részt venne az egészségügyi előadássorozaton a vármegyeházán, érdemes regisztrálnia.

Molnár Helga

dr. Juhász Attila Simon (balra) és Dobre-Kecsmár Csaba az eseményen

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Egészségügyi előadásokra várnak mindenkit a vármegyeházára pénteken 17 órára – erről tartott sajtótájékoztatót dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke és Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója, a rendezvény főszervezője hétfőn.

Dr. Juhász Attila Simon elmondta, a rákbetegségek megelőzése, szűrése lesz a téma, emellett a kór komplex terápiájáról, tüdőátültetésekről Magyarországon, tüdőtumorok lehetőség szerinti robotsebészettel történő megoldásairól és eltávolításáról, a szívátültetések jelenlegi helyzetéről és a robotsebészet forradalmi eredményeiről is lesz előadás.

Hangsúlyozta, az előadók neves szakemberek, főorvosok és szakorvosok.
– Az előadások részben a szakmának szólnak, de civileket is váruk, nekik regisztrációra ([email protected]) van szükség – részletezte.

Dobre-Kecsmár Csaba arra adott választ, hogy kerül képbe az Egererdő Zrt. Mint mondta, a koronavírus idején azt tapasztalták, az erdőjárók, a turisták száma megnőtt, az erdő rekreációs szerepe felértékelődött.
– Ez indokolja a csatlakozásunkat, az erdőknek az egészségmegőrzésében, az esetleges betegség utáni rekreációban is fontos szerepe lehet. Erre egy példa, hogy térségünkben is van kardiotansösvény – hangsúlyozta.

Az előadásokat tehát február 9-én, a vármegyeháza dísztermében lehet meghallgatni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában