Verseny

2024.02.25. 10:26

Tisza-tó ihlette szürkeharcsa is lehet Magyarország Étele

Szolnokon szervezték meg az idei verseny elődöntőjét, ahol 20 csapat mérte össze tudását. A Magyarország Étele megmérettetésen hagyományos alapanyagok újragondolva kerültek a tányérokra.

A Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola folyosóin nagy volt a sürgés-forgás szombaton. A konyhában a séfek izgatottságtól túlfűtötten tették a dolgukat, röviden irányítva segédeiket. Hosszas megbeszélésekre nem is volt idő, az előkészített ételeket 40 perc alatt kellett tálalni a Magyarország Étele verseny elődöntőjében. A 20 csapat meghatározott sorrendben érkezett, az ételeiket 7 tagú zsűri értékelte – számolt be róla a szoljon.hu

Szolnokon szervezték meg az idei verseny elődöntőjét, ahol 20 csapat mérte össze tudását. A Magyarország Étele megmérettetésen hagyományos alapanyagok újragondolva kerültek a tányérokra.
Zsűri kóstolt Magyarország Étele versenyen
Forrás: Mészáros János/ Új Néplap

– Az elmúlt 60 évben a magyar gasztronómia történetében nem születtek új ételek, a Magyarország étele szakácsverseny egy olyan kezdeményezés, ami éppen erre reagál. A séfek heteken át arra készülnek, hogy olyan ételeket alkossanak, melyek beépülnek a köztudatba – mondta Asztalos István szervező a szoljon.hu kérdésére.

A versenyre a Tények.hu stábja is ellátogatott, mint írták gemenci vadragu és Tisza-tó ihlette szürkeharcsa is került a tányérokra. Húsz csapat versengett a döntőbe jutásért, Magyarország minden részéről érkeztek szakácsok, hogy fejlődjenek. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szerint a rendezvény irányt mutat a magyar gasztronómiában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában