Felújítás

2024.03.06. 13:03

Elkészült a HEMO kávézó 170 millióból

TOP forrásból újította meg a volt Helyőrségi Klub épületét. Kialakították a HEMO kávézót 170 millió forintból.

Heol.hu

Eger önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operativ Program (TOP) támogatási rendszer keretében megjelent Zöld város kialakítása, Belvárosi terek komplex megújítása" című projekt megvalósításához 2 milliárd 177 millió 783 millió 755 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az önkormányzat 2 millió forint el nem számolható önerőt biztosított a projekt sikeres megvalósításához. A projektben a volt Helyőrségi Klubban a HEMO kávézó 170 millió 738 ezer 985 forint Európai Uniós támogatás segítségével újult meg, a projekt zárását szerdán tartotta az önkormányzat.

20211125 Eger 
fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon (HEMO) épülete.
A HEMO épületében most már kávézhatunk is
A HEMO épületében most már kávézhatunk is
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A projektelem célja az volt, hogy a jelenleg hasznosítatlan vagy alul hasznosított, leromlott műszaki állapotú épület megújuljon. A fejlesztés eredményeként a város környezeti állapota jelentős javulást ért el, hiszen a beruházás vonzó városképi környezetet teremtett, amely növeli az itt lakók és a városba látogatók komfortérzetét. A HEMO sokáig üresen állt, az épület állapota erősen leromlott, így a teljes rekonstrukciója műszakilag indokolt volt.

A HEMO felújításának eredményeként ezek a változások történtek

Az első ütemben elkészült főépület földszintes épületszárnyában került kialakításra a 78 négyzetméteres fogyasztótérrel rendelkező kávézó. Az épületrész szervesen kapcsolódik a főépülethez, ezáltal bővíti és kiszolgálja majd az abban működő szolgáltatásokat, szervezeteket. A kávézó ellátott az üzemeltetéshez szükséges kiszolgáló terekkel, úgymint iroda és dolgozói öltöző vizesblokkal.

A kávézóban kialakítottak egy minden igényt kielégítő eladótér, korszerű gépekkel, mint pohármosogatóval, szájjég készítő géppel, hűtővitrinnel: hordóhűtővel és forgótálcás cukrászvitrinnel. A szolgáltatóegység megvalósítása során a mozgássérültek számára sor került az akadálymentes megközelítés kialakítására. A vendégek részére női, férfi és akadálymentesített mosdó is készült. A majdnem 85 négyzetméteres terasz még további jelentős területet biztosít a vendégek kikapcsolódására. A minőségi vendéglátást szolgálja a korszerű gépészeti légtechnikai rendszer és az elektromos árnyékolók használata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában