Jégkorong

2024.03.23. 12:30

Hatvanban hivatalosan is átadták a jégcsarnokot

A Bajcsy-Zsilinszky úti létesítményt az FC Hatvan és a Hatvani Gigászok játékosai mellett a hatvaniak is használhatják. A jégcsarnok átadása ünnepélyes keretek közt történt.

Tari Ottó

A Szent István Általános Iskola mögötti pályát az év eleje óta az FC Hatvan és a Hatvani Gigászok játékosai folyamatosan tesztelték. A jégcsarnok teljesen hőszigetelt, a szabványméreteknek megfelel, így nem csak edzésre alkalmas, hanem hivatalos mérkőzéseket is lehet rajta játszani.

A hatvani jégcsarnok rengeteg rendezvénynek adhat otthont
A hatvani jégcsarnok rengeteg rendezvénynek adhat otthont
Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A hatvani jégkorongsport az elmúlt évtizedben óriásit fejlődött, a jégcsarnok megépítésével pedig fontos mérföldkőhöz érkezett. A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolából csaknem 200 gyermek űzi ezt a sportot, közülük 140-en igazolt játékosok, míg a Hatvani Gigászok szakosztálya mintegy 120 fővel működik. A gyerekek a téli időszakban testnevelési órákon is tudják használni a pályát.

Horváth Richárd polgármester azt mondta: öröm látni, hogy milyen sok gyermeket vonz a sport és a mozgás, és ennek a beruházásnak éppen ez a lényege.

– Volt egy álmunk arról, hogy Hatvanban jégcsarnok legyen. S bár az elmúlt évek válságai miatt ezen változtatni kellett, nem adtuk fel az álmunkat. Nagyon sok ember munkájának és összefogásának köszönhetően megvalósult a jégcsarnok, a hatvani gyerekek pedig örömmel vehetik birtokba – fogalmazott.

Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára szerint nagyon fontos pillanat ez a hatvani jégkorong életében, hiszen saját csarnoka van a városnak, ahol méltó körülmények között tudnak játszani a sportolók.

Offela Zoltán, az FC Hatvan elnöke úgy vélekedett, az új pálya hatalmas lehetőség a gyerekek számára, akik aktívan tudnak játszani, ezáltal pedig még inkább fejlődni.

A hatvani jégcsarnok a Bajcsy-Zsilinszky út 8 szám alatt található. Szombaton meccsnapot tartanak, ahol kispályás és amatőr mérkőzéseket is láthatnak az érdeklődők, vasárnap pedig egész nap várják a korcsolyázni vágyókat. A jégpálya szezonban előre meghatározott rend szerint tartanak majd lakossági korcsolyázást.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában