Ajánló

2024.03.22. 06:50

Folyik a sör és a pálinka Egerben a hétvégén - mutatjuk a programokat

Összegyűjtöttük a hétvége eseményeit, hogy olvasóink tudjanak válogatni. Sörkóstoló és pálinkafesztivál is lesz.

Heol.hu

Sör és pálinka folyik Egerben ezen a hétvégén, de filmvetítés és húsvétra készülődés is lesz vármegyénk programjai köztött.

HMM_0363
A tavalyi pálinkafesztivál is fergeteges hangulatban telt
A tavalyi pálinkafesztivál is fergeteges hangulatban telt
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Péntek, március 22.

Eger:

  • 18 órakor Az Uránia Moziban jótékonysági filmvetítés keretében látható A Falu Mestere című film. Pénztárnyitás 17 órakor. 
  • Szintén 18 órakor sörkóstolót tartanak a Kappu plusz Cafe Bárban. A regisztrációhoz kötött eseményről bővebben itt lehet tájékozódni.
sörkóstoló Egerben
Sörkóstolót tartanak Egerben
Forrás: visiteger.com

Hatvan: 18 órakor filmet vetítenek Emberszag címmel Szép Ernő életéreől.
 

Emberszag címmel filmevetítést tartanak a hatvani könyvtárban
Emberszag címmel filmevetítést tartanak a hatvani könyvtárban
Forrás: hatvaniprogramok.hu

Szombat, március 23.

Eger:

  • 17 órakor a bazilikában a Nagyböjti Egyházzenei Áhítat keretében Liszt Ferenc: Via Crucis című nagyszabású oratóriuma hangzik el, mely kórusra, orgonára és szólistákra íródott. 
Nagyböjti koncert a bazilikában
Nagyböjti koncert a bazilikában
Forrás: visiteger.hu
  • 20 órakor akusztikus koncertet tartanak a BorZbárban (Szépassszony völgy 33.). A BorZbár az Ostoros Családi Pincészet hangulatos pincéje az egri Szépasszony-völgyben, ahol az Egri borvidék legszélesebb borkínálata mellett a kereskedelmi forgalomban nem kapható, különleges tételeinket is bemutatjuk. Hétvégente kellemes akusztikus élőzenét hallgatva töltődhetnek fel Vendégeink, a finom borok mellé pedig mindig tudnak csipegetni nálunk valami finomat. Jó időben szívből ajánljuk Csipke teraszunkat, ahol bor alapú koktélokat is kínálunk.

Gyöngyös:

  • 9 és 11 óra között Hétvégi Fabrika címmel kézműves foglalkozást tartanak a Vachott Sándor Könyvtárban.
  • 9 és 13 óra között húsvéti programokkal várnak kicsiket és nagyokat: a Mátra Művelődési Központ előcsarnoka és kamaraterme népi játszóházzá alakul, amit egy kosaras körhinta tesz majd teljessé. Különböző kézműves foglalkozásokkal, tojásfestéssel, arcfestéssel és csillámtetoválással várják az érdeklődőket. 10:00-tól tojáskereséssel és kincskereséssel kedveskedünk a gyerekeknek. 10 óra 30 perctől a Vidróczki Néptáncegyüttes bemutatja Virágvasárnapi Karikázó Körtáncát. 11 órától Bing Nyuszi előadást tekinthetnek meg a színházteremben a gyerekek és kísérőik. 12 órától új hagyományt szeretnénk teremteni: a Barátok terén felállított tojásfa díszítésére kerül sor. A rendezvény ideje alatt a Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány és a Mátraaljai Vad és Egzotikus Állatmentő Alapítvány is jelen lesz. Kisállat simogatásra is lehetőséget biztosítanak.

Hatvan: 14 és 17 óra között a a Hunyadi téri kispiacon babaruha-börzét tartanak, ahol a használt, kinőtt babaruhák cserélhetnek gazdát.

Egész hétvégén:

Eger: Pénteken 14 órakor kezdődik a XI. Pálinka Fesztivál az Agria Park 16. születésnapján. Pénteken egyebek mellett 20 órakor Anna and The Barbies-koncert lesz. Szombaton szintén 14 órakor kezdődnek a programok, majd 18 órakor Paddy and the Rats, 20 órakor FISH!-koncert szórakoztatja a résztvevőket. A részletekről az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Pálinka fesztivál, Agria Park
Pálinka Fesztivál lesz az Agria Parkban
Forrás: visiteger.com

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában