Heol.hu Videó

2024.03.24. 10:28

A Saári Passió idén is elgondolkodtatott: ki vagyok én? + fotók, videó

Az abasári Szent Péter és Pál templom ismét megtelt az előadásra. A Saári Passió elgondolkodtat, kik is vagyunk?

Szabó István

Szombaton újra megelevenedett Jézus szenvedéstörténete az abasári Szent Péter és Pál templomban. A Saári Passió Közösség tagjai előadásának az volt a különlegessége, hogy egy mai, hitét kereső fiatalember tekintetén keresztül láttatja Jézus utolsó földi napjának történetét. A fiatalember mai ruhában követte s élte át Jézussal együtt a Golgotára vezető utat.

A Saári Passió az abasári templomban
A Saári Passió az abasári templomban
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Megszólalt még a színen a Kísértő, akit mindannyian ismerünk – ő az, aki élete fókuszába Isten és embertársai helyett kizárólag önmagát helyezi. A történetet tehát a Fekete zakós és a Kísértő narrációjával hallgathattuk, az ő hangjuk mozdított ki minket, vonta kérdőre a hallgatóságot a darab mélypontjain: ki vagyok én a történetben?

A Saári Passió azokat a kérdéseket teszi föl, amelyeket talán mi magunk is felteszünk: Ki nekem Jézus? Jelent-e nekem valamit Jézus kereszthalála? Értem-e a megváltás lelki, gondolati tartalmát? Feltesszük a kérdéseket, de nem találjuk a válaszokat. A Fekete zakós szereplővel mi magunk is a Passió történetébe belépve, stációról stációra szemlélve Jézus útját, egyre közelebb kerülhettünk Jézushoz, elveszett önmagunkhoz, s talán a Passió végére válaszokra és újra életcélokra lelhettünk.

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában