Közösség

2024.03.16. 18:10

Változtak az egri e-roller rendszer szabályai

Lakossági panaszok miatt változtatott a szolgáltató az önkormányzat kérésére. Ki is derült mostanra, hogyan változtak az egri e-roller rendszer szabályai a Felsővárosban.

Szabadi Martina Laura

Még a januári közgyűlésen javasolta Keresztes Zoltán az e-roller bérlő szolgáltatás szigorítását a körzetéből érkezett panaszok alapján, s a napokban változtak az egri e-roller rendszer szabályai.

változtak az egri e-roller rendszer szabályai
Változtak az egri e-roller rendszer szabályai
Forrás:   Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Többször kerestek már meg a körzetemben lakók, hogy nem szívesen látják nap mint nap a mindenfelé szétdobált rollereket, hiszen mindenki ott teszi le, ahol éppen kedve tartja. Konkrétan van olyan, hogy kilépnek a lakók a lépcsőházból és felesnek a rollerekben. Amellett, hogy az egrieket zavarja, városképi szempontból is előnytelen. Ezért azt javaslom, hogy a város módosítsa a szerződést a Bird elektromos roller megosztó céggel: jelöljenek ki roller parkolókat a Felsőváros területén és ne legyen lehetőség a rollert bárhol otthagyni a Felsővárosban – vetette fel a közgyűlésen, s a képviselők megszavazták, hogy a Felsőváros területén keressen roller parkolókra alkalmas területet  a szolgáltató, a városrészben csak az önkormányzat által kijelölt roller parkolókban lehessen letenni és felvenni a rollereket Cifrakapu, Kallómalom,  Malomárok, Olasz, Rezeda,  Rákóczi, Tavasz illetve Vallon és Vizimolnár utcákban.

Nem lehet akárhová parkolni már a rollerekkel a Felsővárosban, változtak az egri e-roller rendszer szabályai
Forrás: beküldött fotó

Így változtak az egri e-roller rendszer szabályai a Felsővárosban

Mostanra a Bird applikációjában látszik is a változás. A Felsőváros egy részében nem lehet parkolni, csak azon a néhány kijelölt helyen, amit az applikáció enged.  Összesen 10 ilyen parkolóhelyet alakítottak ki, kis területeken. Olvasónk meg is jegyezte, hogy így a környéken élőknek elég sokáig kell keresni, hogy hová tehetik le a járműveket. Nem lehet parkolni a fent említett helyeken: többek között a Kallómalom, a Malomárok, az Olasz és Vizimolnár utcákban – közöttük viszont igen..

Nem lehet akárhová parkolni már a rollerekkel a Felsővárosban
Parkolóhelyeket kell keresni a rollerezőknek a Felsőváros egy részén
Forrás: Bird

A közgyűlési döntés után egyébként megkérdeztük olvasóinkat a korlátozásról. Többségük úgy gondolta, a korlátozzák azt, hol lehet parkolni a Bird rollerekkel, akkor az egész szolgáltatás értelmét veszti. Több mint a válaszadók fele szavazott erre, ugyanakkor nem voltak jelentősen kevesebben azok, akik szerint jó az irány: 45 százalékuk szerint az egész városban ki kellene jelölni, hogy hová lehet parkolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában