Választás 2024

2024.04.22. 19:46

Dobrev Klára a miniszterelnöknek is üzent a DK egri kampányrendezvényén

Kampányrendezvényt tartott a DK Egerben ahol a polgármesterjelöltjük és a velük együtt politizáló pártok vezetői is beszéltek.

Szabadi Martina Laura

Dobrev Klára a DK Európa Parlamenti választásokon a listavezetője és Karácsony Gergely főpolgármester közös videójával kezdődött a DK egri kampányrendezvénye hétfőn a Korona Hotelben, melyen Dobrev is beszédet mondott.

Dobrev Klára beszédet mond a DK egri kampányrendezvényén
Dobrev Klára beszédet mond a DK egri kampányrendezvényén
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Pál György, ellenzéki egri polgármesterjelölt szólalt fel elsőként, elmondta, szerinte itt Egerben az ellenzéki pártok együttműködnek és együtt gyűjtik az aláírásokat is, „nem rejtőzködnek el” álcivil egyesületek mögé, majd hozzátette, eközben már van 5 fideszes jelölt, az egyikük pedig Mirkóczki Ádám, a jelenlegi polgármester.

– Sorban nyerték a pályázatokat a NER cégek, a polgármester Mészáros Lőrinc bankjának adta a város számlavezetését. Mészáros bizalmi emberével alapított közös céget a testvére – fogalmazott majd azt mondta, ő átláthatóságot ígér. Kifejtette, hogy az elmúlt években szerinte egyre több lett a betörés, ők pedig rendet akarnak tenni Egerben, rendészetet akarnak, valamint az utak, járdák jó állapotáért is tennének s nem fogják megengedni, hogy visszafizesse bárki is a Fidesz-kormánynak a városi milliárdokat. Hozzátette, a tömegközlekedéssel sem elégedettek, mert az használhatatlan és sok a járatkimaradás.
– Rendet kell tennünk a fejekben, hogy megértsék, a parlamentben tanult jobbikos, fideszes kocsmai stílusból mi itt nem kérünk Egerben – fogalmazott. Azt mondta, az önkormányzatok és a települések ki vannak véreztetve, s ezért is ugyanolyan fontos az EP választás mint az önkormányzati, küzdeni kell az uniós pénzekért és a közvetlen települési forrásokért.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke arról beszélt, hogy félelem uralkodik szerinte az országban, de így nem lehet élni, dolgozni, családot alapítani. 

– Azt hirdetik a plakátok, hogy megvették az ellenzéki politikusokat kilóra. Mennyi egy kiló Gyurcsány? A gyűlölet plakátjai takarják el a reménytelenséget – mondta.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese, alelnöke arról beszélt, hogy Magyarország bajban van, s szerinte a magyar kormány jelenti a legnagyobb fenyegetést a magyar családok biztonságára.

– A felelőtlen külpolitika feláldozza korábbi nyugati kapcsolatainkat a haszonelvűség oltárán, annak reményében, hogy olcsóbb lesz a benzin, a gáz és a kenyér, de minden csak drágább lett. Azt mondta, szerinte valójában Orbán Viktor miniszterelnök a háború párti, s a Kína felé nyitó politikája azt eredményezi, hogy akkumulátorgyárak épülnek az emberek hátsó kertjei mögött. Kifejtette, hogy a miniszterelnök honvédelmi politikája is szakmaiatlan és nevetséges szerinte, s ez veszélyezteti az európai életmódot, árt Magyarországnak, a honvédelmi miniszternek pedig nincs szakmai tudása. Arról is beszélt, hogy Orbán Viktor „eszelős és kiszámíthatatlan” belpolitikát folytat, szerinte semmit nem tesz az embercsempészek ellen. Hangsúlyozta, ha az EP választáson jól szerepelnek, előrehozott választásokat követelnek.
–Ezért jött létre ez az összefogás, mi nem egymást akarjuk leváltani hanem Orbán Viktort – mondta.

Dobrev Klára beszélt utoljára, azt mondta, pontosan tudják, hogy milyen politikára van szükség: szociáldemokrata államot akarnak, ami vigyáz az emberekre. Mint mondta a DK „egy biztos pont, minden településen van szervezete vagy embere az országban”.

– Pontosan tudjuk, hogy mit fogunk csinálni, nem csak leváltani akarjuk Orbánt. Megvan a program amire az országnak szüksége van. Felkészültünk arra, hogy előrehozott választással leváltsuk a kormányt. Hamarabb eljöhet a pont amikor az Orbán rendszer megbukik mint gondoljuk. Soha nem látott megélhetési válságba sodorta a kormány az országot, az emberek legutolsó tartaléka is elfogyott – mondta, majd arról beszélt, hogy szerinte az egészségügy, az oktatás, a vízgazdálkodás, a műemlékvédelem, szociális háló tönkrement.

– Mióta Orbán uralkodik eltűnt 500 ezer kisgazdálkodó és a feudalizmusban nem voltak ekkora birtokok. Az EU támogatás 80 százalékát nagyjából 10 család kapja. A kormány nem törődött az öntözéses pedig lett volna rá EU forrás. Az Alföldön egyre súlyosabb az aszály, egyre szárazabb évek jönnek. Azt üzenem az ország első falusi miniszterelnökének, hogy ha beszélgetne ténylegesen a gazdákkal, akkor megértené, hogy mitől recseg-ropog a Fidesz – üzente a miniszterelnöknek, majd áttért a 2022-es országgyűlési választások eredményére. Szerinte akkor nem az összefogás bukott meg, hanem az volt bukás, hogy „nem erős szociáldemokrata politikával indultak neki a választásnak”.

– Minden alkalommal a választás előtt megjelenik valaki aki azt mondja, hogy mindenki hülye csak ő helikopter. Aki nem érti meg, hogy nélkülük, a 1,5 milliós magyar tábor nélkül nem lehet leváltani Orbánt az őt támogatja. Nem akarok megfelelni olyanoknak, akik nemrégiben meg a NER-rel iszogattak, ne figyeljenek oda azokra, akik éket akarnak verni közénk – mondta vélhetően Magyar Péterre utalva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában