Élhetőbb, aktívabb, barátságosabb Eger

2024.04.03. 21:43

Esély - Jövő - Élmény pályázatot hirdetnek a fiatalokért

Az Egri Közösségi Alapítvány célja a közösségi összefogás, a társadalmi felelősségvállalás ösztönzése, az aktív állampolgárság és az adományozói kultúra erősítése által az Egerben és környékén élők életminőségének javítása. Az Esély - Jövő - Élmény pályázattal olyan lehetőséget kívánnak teremteni, amelyre valóban van igény és amivel segítik, ösztönzik és bevonják az Eger és környéki fiatalokat a város életébe.

Hornyák Réka

Rakusz Márta, Egri Közösségi Alapítvány elnöke

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Idén is meghirdeti az Esély - Jövő - Élmény pályázatot az Egri Közösségi Alapítvány, árulta el Rakusz Márta, az alapítvány elnöke a szerdai sajtótájékoztatón. Idén egy különösen fontos fókuszt állítottak a támogatási program fókuszába, még pedig a fiatalokat, így olyan támogatási célokra összpontosítanak, amelyek ötletgazdái 25 év alatti fiatalok, vagy amelyek pozitív hatással vannak egri közösségek fiataljaira. Cél, hogy a pályázatok a fiatalokkal együtt, a fiatalokért vagy a fiatalok által valósuljanak meg. 

- Az Esély - Jövő - Élmény pályázat keretében Egerben élő, dolgozó, működő közösségeket szeretnénk támogatni, akár bejegyzett akár informális csoportokat. Az alapítvány célja, hogy pénzügyi támogatást nyújtson olyan helyi kezdeményezéseknek, amelyek pozitív változást hozó akciókat hajtanak végre Egerben. Informális csoportok és bejegyzett szervezetek jelentkezését is várjuk a meghirdetett pályázatra és segítséget nyújtunk minden jelentkezőnek annak érdekében, hogy olyan munkák szülessenek, melyek ténylegesen bevonják a helyi közösségeket és valóban helyi igényekre reagálnak - részletezte a pályázati munka menetét Rakusz Márta, Egri Közösségi Alapítvány elnöke. 

A pályázatokat április harmincig lehet benyújtani. Idén azonban egy új programmal bővítik ki a jelentkezést, ami az április 12-i infónap, melyen a pályázni vágyóknak kötelező a részvétel. Ezen a napon délután három és öt óra között várják a pályázókat a Civil Közösségek Házába, ahol személyes beszélgetés során, előzetesen ismerkedhetnek meg a jelentkezők és a szervezők az ötletekkel. Itt együtt át tudják beszélni az ötleteket, így mindenből a legjobbat és a legtöbbet tudják kihozni. 

Idén hatszázezer forint keretösszeget állapított meg az alapítvány, de az elnök elmondása szerint ebben rugalmasak tudnak lenni, hiszen a tavalyi Boldog Utca program során is megduplázták a keretösszeget, hatalmas érdeklődésnek köszönhetően. 

Az Esély - Jövő - Élmény pályázatnak három fő témája van. Az esély alap célja az Egerben élő kevesebb eséllyel rendelkezők életminőségének javítása és aktív részvételével megvalósuló kezdeményezések támogatása. 

A jövő alap célja azon kezdeményezések támogatása, melyek Egert innovatívabbá, fenntarthatóbbá, klímabarátabbá, “okosabbá” teszik. Az élmény alap célja pedig egy izgalmas, barátságos, kultúrabarát város kialakítása, azaz kulturális, ifjúsági, szabadidős programok, lakossági és közösségi kezdeményezések támogatása. 

A cél az, hogy Eger egy jobb hely legyen a fiatalok számára is, hogy folyamatosan meg tudjon újulni, élhetőbb, élményekkel teli és aktívabb legyen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában