Hangfelvétel

2024.04.05. 14:13

Mirkóczki Ádám: nem parancsoltam, hogy ne adják ki az adatokat

A Dobó István Vármúzeum mindeddig nem adta ki Domán Dánielnek a Lenkey-ház felújítására vonatkozó szerződést, inkább pereskednek. Közben kikerült egy hangfelvétel, miszerint Mirkóczki Ádám sem adná ki az adatokat a polgármester-jelöltnek. Az egri polgármester inkább a hangfelvétel elkészülését és nyilvánosságra hozatalát tartja problémásnak.

Tóth Balázs

Mirkóczki Ádám: nem parancsoltam, hogy ne adják ki az adatokat

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Városháza Talponálló facebook oldal hozott nyilvánosságra napokban egy hangfelvételt, amelyen Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere arról beszél, hogy Domán Dániel, a Lenkey Ház felújításáról szóló közérdekű adatigénylését úgy kellene teljesíteni, hogy a lényegi részeket kitakarják. Ezen kívül csak per és jogerős bírósági ítélet alapján adna ki neki dokumentumokat. A felvétel a csütörtöki közgyűlésen is téma volt.

Az elmúlt napokban nyilvánosságra került hangfelvétel ügyében magának a hangfelvételnek az elkészültét és nyilvánosságra kerülését tartja bűncselekmény-gyanúsnak, ismételte meg lapunknak Mirkóczki Ádám polgármester. Az abban elhangzottakról azt mondta, nem parancsot adott a Lenkey-ház felújításával kapcsolatos közérdekű adatok visszatartásáról, illetve a lényegi részek kitakarásáról, hanem feltételes módban említette, hogy ő mit tenne, s csak egy konkrét személy és ügy vonatkozásában. A polgármester lapunknak későbbi bővebb felvilágosítást ígért az ügyről és fejleményeiről.

Domán Dániel egyébként a Magyar Kétfarkú Kutyapárt színeiben indul az egri önkormányzati választáson és azt gyanítja, túlárazott volt a Lenkey-ház majd' félmilliárd forintos felújítása. A Momentum feljelentést is tett az ügyben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában