Magyar népmesék

2024.04.12. 15:08

Városi Mesemondó Találkozón remekeltek az ovisok

Magyar népmeséket adtak elő a legkisebbek a verseny második fordulóján. A Városi Mesemondó Találkozó legügyesebb ovisai a megyei fordulóba juthattak tovább.

Hornyák Réka

Érdeklődve figyeltek a gyermekek a Városi Mesemondó Találkozón

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gal Gabor fotoda.hu

A Városi Mesemondó Találkozót idén a Felsővárosi Óvodák Gyermeklánc Tagóvodájában szervezték meg. Csütörtökön tizenegy gyermek mondhatta el meséjét a városi fordulón, melyet a Felsővárosi Óvodák és annak igazgatója, Gál Judit szervezett. 

Igazi mesemondó székben ültek a Városi Mesemondó Találkozó ovisai
Igazi mesemondó székben ültek a Városi Mesemondó Találkozó ovisai 
Fotó:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Gubáné Hegyi Szilvia, a mesemondó találkozó helyi szervezője és koordinátora elmondta, hogy az előzetesen megrendezett körzeti mesemondó találkozók első három helyezettjei, illetve új jelentkezők mondtak mesét a városi fordulón. 

– A belvárosi, a kertvárosi és a felsővárosi körzeten kívül bekapcsolódott a versenybe még a Jó Pásztor Óvoda is. Körzetenként, három-három, a Jó Pásztor Óvodából pedig kettő gyermek, így összesen tizenegy tehetséges gyermek mondott mesét. A városi forduló első három helyezettje, a jutalom mellett továbbjut a megyei mesemondó találkozóra is – árulta el a részleteket a mesemondó találkozó koordinátora. 

Kiemelte, hogy nagyon hálásak a Harlekin Bábszínháznak, hiszen ők szolgáltatták a gyönyörű díszletet az ovisok versenyére, így tökéletes atmoszférát tudtak varázsolni az elhangzott mesékhez. A gyermekek előadását nívós zsűri értékelte, Cserhalmi Nagy Katalin, a Belvárosi Óvodák igazgatója, Boda Ferdinándné, a Kertvárosi Óvodák igazgató helyettese, valamint Tatár Gabriella színművész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában