Istentisztelet

2024.05.25. 14:04

Dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök járt az egri börtönben

Szentírást osztott ki a résztvevő fogvatartottaknak.

Molnár Helga

Május 17-én látogatóban járt dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos vezetője a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben – írja az intézmény honlapján.

Dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök járt az egri börtönben
Dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök (jobb oldalon) járt az egri börtönben
Forrás: bv.gov.hu

A püspök délelőtt a Molnár Tamás bv. alezredes, parancsnok által kezdeményezett szakmai megbeszélésen vett részt. A találkozó keretében megbeszélték a meglévő együttműködés részleteit, az intézetben végzett börtönlelkészi szolgálat tapasztalatait, ami megerősíti az együttműködést, valamint a fogvatartottak lelkiismereti és vallásszabadságának biztosítását.

A találkozón a meghívottakon kívül részt vett az intézet parancsnoka, a biztonsági- és fogvatartási ügyek osztályvezetője, valamint az intézet lelkésze. A találkozót követően – 20 fogvatartott és az intézeti vezetőség jelenlétében – tartott pünkösdi ünnepi istentiszteletet püspök úr, Aklan Béla Sándor intézeti lelkész közreműködésével.

Az igehirdetésben a püspök rámutatott: Nem elég fizikailag szabadnak lenni, vagy valahonnan szabadulni! Isten el akar juttatni minket Szentlelke által a belső rabságokból a teljes lelki szabadulásba és szabadságba! Teszi ezt azokkal, akik hallgatnak hívására és engedelmeskednek szavára – mondta. Az istentisztelet befejezéseként pedig a püspök lelki olvasmánnyal ajándékozta meg a személyi állomány jelenlévő tagjait, valamint teljes Szentírást osztott ki a résztvevő fogvatartottnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában