Csere-bere

2024.05.23. 07:43

Fiillérekből újíthatod fel a nyári ruhatárad a Civil Házban

Egerben szezonnyitó ruhacsere akciót szerveznek a Civil Közösségek Házában május 29-től 31-ig, délelőtt 11-től este hatig, A cél a fenntartható jövő.

Barta Katalin

Egerben ötödik alkalommal szerveznek szezonnyitó ruhacsere akciót a Civil Közösségek Házában május 29. - 31. 11-től este hatig, ahová várják várják a régi-új lelkes résztvevőiket, valamint egy extra szombati napra is invitálják az érdeklődőket, ahol már csak válogatni lehet.

Young,Women,At,Swap,Home,Party,-,Clothes,,Shoes,,Bags,
Ruhacsere programot szerveznek a Civil Közösségek Házában
Ruhacsere programot szerveznek a Civil Közösségek Házában (Illusztráció)
Forrás: Shutterstock

Arra biztatnak mindenkit, hogy frissítse fel nyári ruhatárát környezetbarát és pénztárcakímélő módon! A cél közösen tenni a fenntarthatóbb jövőért. Azt írják közösségi oldalukon: Hozd el hozzánk kegyvesztett darabjaidat, hogy új gazdára lelhessenek, és vadássz kincsekre a készletből!

A program az alábbi részvételi feltételekkel bonyolódik: 

  • A rendezvény egyszeri regisztrációs díja 500 forint, amely a helyszínen, a ruhaleadást követően fizetendő. A regisztráció után a hét során bármikor visszatérhetnek válogatni a készletből
  • Kizárólag megkímélt állapotú, hordható (szakadás és foltmentes), tiszta, a szezonnak megfelelő (tavaszi-nyári) ruhákat várnak, amiket szívesen ajándékoznátok másoknak. Elnyűtt, használhatatlan ruhaneműket nem áll módjukban átvenni, ezekkel a ruhagyűjtő konténereket keressék fel!
  • A ruhákat válogatást követően veszik át, a leadható ruhaneműk száma fejenként 30 darab. A fenti szempontoknak nem megfelelő ruhákat sajnos nem tudják befogadni!
  • Cipőket nem fogadnak, viszont táskák és egyéb ruházati kiegészítők leadására van lehetőség.
  • Felnőtt női, férfi, valamint gyermekruhákat, játékokat is várnak. 
  • A leadott cikkekért cserébe mindenki annyit vihet, amennyit hozott. A regisztrációt követően az első naptól kezdve lesz lehetőség válogatni, és a program ideje alatt bármikor vissza lehet térni.

A ruhák forgalmi értékét nem becsülik, a megmaradt ruhákat adományként továbbítják. Korábban nagyon sikeresnek bizonyultak a csere-berék. Az elmúlt öt alkalommal közel 4000 ruhadarabnak sikerült új gazdát találni. A szervezők örömére szolgál,  hogy közösen tehetünk környezetünkért, és egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez. 

Kis lépés nekünk, nagy lépés a bolygónak! Formáljuk együtt fenntarthatóvá öltözködési szokásaink! - fogalmaztak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában