Barlangok Napja

2023.03.09. 11:13

A denevérek világát mutatják be a Bükkben

Az öt hazai nemzeti park területén fekvő barlangok kedvezményes jegyárakkal, különleges programokkal várják az érdeklődőket március végéig a Barlangoljunk! - március a barlangok hónapja elnevezésű programsorozat részeként. A látogatók többek között geotúrán, denevérlesen, valamint fotós túrán is részt vehetnek.

M. H.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Korábban budapesti sajtótájékoztatón Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára emlékeztetett, immár kilencedik alkalommal hirdetik meg a márciusi programsorozatot a nemzeti parkokban.

A hazai nemzeti parkok közül a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Duna-Dráva Nemzeti Park, az Aggteleki Nemzeti Park, a Bükki Nemzeti Park, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park rendelkezik társadalmi hasznosítású barlangokkal, melyek kedvezményes és ingyenes túrákkal, máskor nem látogatható barlangokkal várják egész hónapban az érdeklődőket.

A Bükki Nemzeti Park területén található Szent István-barlangban szombaton és március 18-án a denevérek világát bemutató program lesz. A "Barlangoljunk!" kampány 2014-es elindulása óta csaknem 30 százalékkal növekedett az idegenforgalmi hasznosítású barlangok látogatószáma, átlagosan félmillió regisztrált látogató érdeklődik évente a barlangok iránt. A program sikerét mutatja, hogy a Nemzeti Park igazgatóságok regisztrált látogatóinak csaknem fele barlangi bemutatóhelyekre vált belépőt, vagy veszt részt ilyen szakvezetésen, programon – közölték a szervezők.

 

Kiemelt képünk illusztráció, forrás Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!