Tárlat

2023.04.24. 17:30

Hatvan polgármesterének a Fényszarui táj tetszett a legjobban

Hatvanban a zsűri átadta az országos tájkép-biennálé díjait.

T. O.

Az intézmény által meghirdetett eseményre beérkezett műveket idén is szakmai zsűri bírálta

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Mint megírtuk, Hatvanban három év, a járvány következtében részben kényszerű szünet után megnyílt a XXV. Országos Tájkép Biennálé. A képzőművészeti kiállítás témája ez alkalommal is a a magyar tájak bemutatása volt; a kiírásra mintegy százötven alkotótól több mint 500 mű érkezett. A legjobbak közül 120 pályamunka tekinthető meg május 6-áig a Hatvani Galéria kiállítóhelyiségeiben.

Az intézmény által meghirdetett eseményre beérkezett műveket idén is szakmai zsűri bírálta. H. Szilasi Ágota művészettörténész, F. Balogh Erzsébet festőművész, valamint Tompa Z. Mihály, a galéria vezetője döntöttek, ki kapja a legjobbnak járó elismerést.

Az Arany Diplomát és Hatvan város polgármesterének díját Vincze Dániel „Fényszarui táj” című munkája érdemelte ki. Ezüst diplomát és Hatvan város alpolgármesterének díját Orr András kapta „Téli táj I.” című munkájáért. A Bronz diplomát és Hatvan város alpolgármesterének díjáta Jónás Péter vehette át „Tájkép fesztivál után” című alkotásáért, a zsűri különdíjában pedig Király György, Márton Emese és Varga Erik részesültek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában