Tisza maraton

2023.07.09. 09:45

Mozizz Dimitryvel, a Jóreménység sziget készítőjével a Tisza-tónál

Két napon, két filmet fognak vetíteni sok-sok kulisszatitokkal, érdekességekkel és beszélgetéssel egybekötve.

Heol.hu

Dimitry a Jóreménység sziget mellett elhozza legújabb filmjét is, premier előtt

Forrás: Ljasuk Dimitry films/Facebook

A Jóreménység sziget című dokumentumfilm még mindig fut a Netflixen, sőt nem is akárhogy, mint ahogy azt nemrégiben megírtuk a film bekerült a TOP 10-es listába is. 

Ljasuk Dimitry nem pihent sokat ugyanis, rögtön belevágott egy másik projektbe, ami a "Tisza-tó, Az ember alkotta paradicsom" címet kapta. Ezúttal mint mesélő és szereplő lesz a filmben. Ahogy ő is fogalmazott ő lesz az, aki körbe vezeti a nézőt a Tisza-tavon. A természetfilmnek a premierje ősszel lesz a mozikban, tehát arra még várni kell kicsit. Vagy mégsem? Ljasuk Dimitry legutóbbi Facebook bejegyzésében bejelentette a filmnek a premier előtti vetítését egy közönségtalálkozóval együtt.  

Július 21-én este 9 órakor lesz az exkluzív vetítés, az utána való nap július 22-én pedig este fél 9-től a Jóreménység szigetét tudják majd megnézni az érdeklődök, Abádszalókon. 

Az esemény plakátja 
Forrás: Ljasuk Dimitry/Facebook

Mindkét vetítés ingyenes és a vetítések után beszélgetünk is a színpadon. Pénteken Szendőfi Balázs rendezővel is találkozhattok, szombaton pedig a Jóreménység-sziget kulisszatitkairól osztok meg képeket és felvételeket. És persze mindkét nap a kérdéseitekre is válaszolok – írta Dimitry, Facebook oldalán. 

Hozzátette azt is hogy, szombaton délután pedig megmutja a filmemben szereplő kunyhót az eredeti állapotában. Illetve azt a különleges, önfenntartó lakókocsit, a Szuperfecskét, amin két éve dolgozik a mester barátjával, a kiskörei Keserű Lászlóval. Laci tanította meg hegeszteni és a fémmel bánni. A ‘80-as években készült magyar, ipari lakókocsit újratervezte, átalakította, hogy tökéletesen illeszkedjen a természetbe. A felújításáról hamarosan egy kisfilmet is közzétesz majd a Youtube csatornáján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!