GGSZ

2023.12.28. 13:10

Idén is elkápráztatta a közönséget az egri színház + fotók

Népszerű darabokat, táncjátékokat mutattak be.

Fekete-Vadászi Erika

Idén is jobbnál jobb előadásokkal rukkoltak ki az egri színház művészei

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Gárdonyi Géza Színház több előadással is elkápráztatta a közönséget ebben az esztendőben. Népszerű és a közönség által igencsak kedvelt darabokat, komédiákat, különleges táncjátékokat tűztek a nagyszínpad műsorára. 

Ennek köszönhetően megelevenedett a világot jelentő deszkákon például az ünnepek táján hagyományosan bemutatott Diótörő varázslatos története, a balettelőadásra a legkisebbeket is magukkal viszik a szülők, így igazi családi eseménynek számít. 

Bástya sétány 77 és a Janika című vígjátékokon is jót mulathattak a nézők. A házasságszerző (Hello, Dolly!) című komédiát is műsorra tűzték az elmúlt időszakban az egri színházban. Ennek az alkotásnak a története szerint Mrs. Dolly Levi furfangos, házasságokat összehozó cselszövései, amelyekkel megözvegyült, fiatalabb és élemedettebb hölgyeket és urakat próbál közös háztartásba terelni, sok-sok kacagtató félreértésre, faramuci, összegabalyodott helyzetek szórakoztató feloldására adnak alkalmat – mígnem azután Dolly végül saját magának szerzi meg a legjobb partit. 

Az Ahogy tetszik újratöltve darabot is megtekinthették a nézők a Gárdonyi Géza Színház társulatának előadásában. William Shakespeare egyik legismertebb vígjátékában a cselekmény fő szála szerint egymás ellen fordulnak a testvérek, ugyanakkor fiatalok szerelmesek lesznek egymásba, az előadás alatt hol nevetnek, hol pedig sírnak, megtörténik, hogy álalakba bújnak, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, elvesztik, majd újra megtalálják egymást.

A vígjátékban felbukkan egy szomorú bohóc is, akinek mindenkiről megvan a véleménye. Kellemes szórakozást nyújtott a vármegyeszékhely teátruma. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!