Videóban üzentek az egri válogatottak: végre úszhatunk!

Megvan az engedély, hétfőtől ismét edzésben az úszóválogatott. Békési Eszter és Holló Balázs, az Egri Úszó Klub válogatottjai videóüzenetben meséltek a Heolnak, mennyire várják az edzéseket.

Heol

Hol Balázs és Békési Eszter

Forrás: Egri Úszó Klub

Ahogy arról korábban beszámoltunk, megkapta az engedélyt Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól, így a magyar úszóválogatott jövő hétfőtől folytathatja a felkészülést. Az Egri Úszó Klub két válogatottja, Békési Eszter és Holló Balázs videóüzenetben mesélt a Heolnak.

Békési Eszternek március 11-én volt az utolsó edzése Izraelben, és azóta nem volt medencében. A fiatal tehetségnek már nagyon hiányzott az úszás, otthon azonban próbálta magát formában tartani saját testsúlyos edzésekkel és futással.

Holló Balázs is próbálta megtartani fittségét otthon különböző szárazföldi edzésekkel, futással, súlyzós gyakorlatokkal, de – ahogy fogalmazott – ez azért mégsem ugyanolyan, mint a medencében. A hétfő reggeli edzést már nagyon várja, de a kihagyás miatt tart attól, hogy nem fogja úgy bírni a tempót mint előtte.

A felnőtt és az ifjúsági válogatott fogja elkezdeni az edzéseket 27-én, az újraindulás Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnökének elmondása szerint 87 versenyzőt érint, illetve az őket felkészítő edzőket és kiszolgáló sportszakmai kollégákat.

A MÚSZ azt követően függesztette fel a keretedzéseket azok számára, akik külföldi edzőtáborból tértek haza, hogy tízen megfertőződtek – öt „kétes„ eredmény született –, köztük a világbajnok Kapás Boglárka, valamint Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid. Wladár még hétfőn jelezte: ha folytatják az edzéseket, minden tréning előtt orvosi vizsgálaton esnek majd át a versenyzők.

Az Egri Úszó Klub egyik válogatott versenyzője sem fertőződött koronavírussal. Az egylet elnöke, egyben vezetőedzője, Kovács Ottó a Heol kérdésére korábban úgy nyilatkozott: sem Békési Eszter, sem Holló Balázs nem jelezte, hogy bármilyen egészségügyi gondja lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában