Szigorú szabályok

2020.05.06. 16:00

Egerben nyitnak a szabadtéri sportlétesítmények

Egerben újra használatba lehet venni a városi tulajdonban lévő és az önkormányzat által működtetett szabadtéri sportlétesítményeket. A részletekről az üzemeltető tájékoztatta a heol.hu-t.

B. Cs.

Az egyéni edzésekre már lehetőség nyílik a stadionban Képünk illusztráció Fotó: Lénárt Márton

– Május 7-én nyílnak meg a kapuk, de az általános szabályok szerint mindenki csak egészséges állapotban, saját felelősségére használhatja a pályákat – közölte az Egri Városi Sportiskola igazgatója, Kovács Géza.

– A létesítmény-használat másfél órás időtartamra korlátozott, miközben a vizes blokkok (öltözők, zuhanyzók) használata tilos – emelte ki az igazgató, majd folytatta: – Fontos, hogy a sportolók a megfelelő edző felszerelésben érkezzenek és abban is távozzanak. Saját kulacsot és benne italt vigyenek magukkal. Kötelező a legalább másfél méteres távolság tartása egymástól és szükséges kerülni a felesleges közvetlen testi érintkezéseket.

A sportolók edzés előtt nyilatkozatot írnak alá – kiskorú esetében a törvényes képviselő – és adnak át az edzőnek, hogy az edzésen saját felelősségére, önként veszek részt. A tréningen a szülők nem mehetnek a létesítmény területére és nem tartózkodhatnak ott. Edzés előtt és után kötelező a kézfertőtlenítés, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodni. A köhögés, tüsszentés hatékony elfedése zsebkendővel ajánlott.

Az egyéni edzésekre már lehetőség nyílik a stadionban Képünk illusztráció Fotó: Lénárt Márton

 

Érsekkerti teniszpályák

A négy pályán, egyszerre legfeljebb nyolc játékos tartózkodhat. Csak egyéni mérkőzéseket lehet játszani. A nyitva tartás hétfőtől péntekig 7 és 20 óra, szombaton és vasárnap 8 és 20 óra között alakul.

Szentmarjay futópálya

A Szentmarjay Tibor Városi Stadion futópályáján egyszerre maximum 20 fő tartózkodhat. Futás közben egymástól mintegy 10 méteres távolságot kell tartani. Továbbra is érvényben van, és be kell tartani a futópálya rendszabályait. A nyitva tartás a lakosság részére hétfőtől péntekig 7 és 10, 12 és 15, valamint 18 és 20 óra. Szombaton és vasárnap 8 és 20 óra között. Az Egri VSI szakosztályainak edzéseire hétfőtől péntekig 10 és 12, továbbá 15 és 18 óra között kerülhet sor.

Felsővárosi Sporttelep

A futópályán egyszerre legfeljebb hatan tartózkodhatnak. Futás közben egymástól mintegy 10 méteres távolságot kell tartani. A labdarúgó pályák használatával a fenti elvárások, illetve sportklub irányelvei a mérvadóak. Az edzések biztonságos feltételeinek megteremtéséért az egyesületek, valamint a foglalkozásokat végző edzők felelnek. A sportcsoportok létszáma maximum tíz fő lehet. A létesítmény hétfőtől vasárnapig 9 és 20 óra között tart nyitva.

A csarnokok még lakat alatt

Az Egri VSI zárt sportlétesítményei, így a Kemény Ferenc Sportcsarnok, a Hadnagy úti edző- és ökölvívó csarnok, valamint a Sike András Birkózó Csarnok továbbra sem vehető igénybe.

Még jelen a vírus

Kovács Géza kiemelte, hogy az egészségügyi helyzet továbbra sem változott, a COVID-19 vírus még mindig jelen van, ennek érdekében kérik a felsorolt rendszabályok betartását. Az utasítások visszavonásig érvényesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában