Utánpótlás

2022.03.17. 17:30

Olimpikontól tanulhatnak úszni Bélapátfalván

Putnok után Bélapátfalván is úszóiskolát nyit Kis Gergő négyszeres olimpikon, kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki érmes, örökös magyar bajnok, csúcstartó úszó.

T. B.

Kis Gergő és tanítványai Putnokon

Forrás: Vízcseppek Putnok

Putnokon körülbelül 30–35 gyerekkel foglalkozik jelenleg, Bélapátfalváról és környékéről pedig első körben 40–45 gyereket taníthat meg vízbiztosan úszni. Vannak, akiknek elég, ha elsajátítanak néhány úszásnemet, de aki komolyan gondolja és folytatná versenyzés szinten, áll elébe. 

Az edzések március 21-től hétfőn és szerdán délután lesznek majd 16:20-tól, egy-egy csoportra negyvenöt perc jut. Négy és fél éves kortól, három csoportban folyik majd az oktatás. Most mindenkit az alapoktól kezdve szeretne megtanítani úszni, több úszásnemben, ezért a kis vizes medencében tartja az első foglalkozásokat, majd jöhet a mély vizes úszás. Gyerekfüggő, ki mennyi idő alatt tanul meg úszni. Előfordulhat, hogy néhányan az elején még bátortalanabbak, de a tapasztalatok alapján a későbbiek folyamán ők is felveszik a ritmust. 

Kis Gergő elmondta, Putnokon 2019 óta dolgozik, az ottani gyerekek közül már kikerültek MÚSZ-licences versenyzők. Van egy 2007-es születésű putnoki tanítványa, aki a tavalyi évet korosztályában az országos ranglista 7. helyén zárta 200 méteres pillangóúszásban, évek óta a Jövő Bajnokai Program válogatott tagja az Észak-Magyarország régióban. 

A bélapátfalvai uszodában oktatott gyerekek közül is igyekszik majd kiválasztani azokat, akik továbbvihetők a versenyzés irányába, akiknek érdemes többet foglalkoznia a sportággal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában