Labdarúgás

2023.11.29. 16:56

Heves vármegyei válogatott: változások az utazó keretben

A célokat tekintve nem történt változás, de az állományt illetően különböző okok miatt több helyen módosult a Heves vármegyei válogatott játékoskerete. A gárda december 2–3-án a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának (TAVONT) regionális selejtezőjén szerepel Nyírbátorban.

Bódi Csaba

Palaticzky Áron (a labdával) andornaktályai csapattársát, Kollár Bencét váltotta a legjobbak között

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A pénteki indulás előtt egy közös gyakorlása nyílt lehetőségünk, mégpedig kedden Füzesabonyban, ahol akadtak hiányzók, de az utazókeret már teljesen összeállt – mondta Gulyka Zsolt (Lőrinci VSC), aki Montvai Tiborral  (Egerszalók SE) közösen irányítja a szűkebb hazánkbeli csapatot. 

– A tréning során személyesen is meggyőződhettünk róla, hogy a jelentős részben fiatalokból álló együttes tagjai ügyesek, tehetségesek és nagyon motiváltak. Mindannyian megtiszteltetésnek tartják, hogy meghívást kaptak, és szeretnének élni a bizalommal. A célt a minél jobb szereplés jelenti, amihez hozzátartozik, hogy az ellenfelekről majd csak akkor kapunk képet, ha a helyszínen látjuk őket. 

A nyitányt a házigazdákkal szembeni 2x30 perces összecsapás jelenti, akikről tudni érdemes, hogy mindig erős csapatot alkotnak. 

Ám ahogy Montvai kolléga, úgy jómagam is szeretek győzni, és arra törekszünk, hogy minél több sikerélményben legyen része a Heves vármegyei válogatottnak. A 20 játékos kilenc klubtól érkezett, míg más vármegyék esetében tudomásom szerint kevesebb csapatra építve alakították ki a keretet.

A korábban közreadott játékoslista annyiban változott, hogy Besze Bence (Energia SC Gyöngyös), Palaticzky Áron (Marshall-ASE) és Papp Máté (Gyöngyöshalász) érkezett Halasi Ádám (Gyöngyöshalász SE), Jambrich Sámuel János és Berki Péter (mindkettő Füzesabonyi SC-Erőss út), valamint Kollár Bence (Marshall-ASE) helyére.

A Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornáját (TAVONT) négy regionális selejtező vezeti be.

Ezeken öt-öt vármegyei válogatott lép pályára és közülük a győztesek bejutnak a december 9–10-én rendezendő Pest vármegyei döntőbe. Pomázon az első helyen záró alakulat szerez jogot arra, hogy a hazánkat képviselje jövőre az európai fináléban.

Gulyka Zsolt: – Ahogy Montvai kolléga, úgy jómagam is szeretek győzni
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Heves vármegyei válogatott kerete

Kapusok: Áll Martin Bence (Lőrinci VSC), Besze Bence (Energia SC Gyöngyös)
Mezőnyjátékosok: Gál Szabolcs, Nyerges Krisztián, Perevuznik Maxim Sztepanovics, Molnár Erik József, Hegedűs Norbert (mind Lőrinci VSC), Pataki Viktor, Farkas Krisztián, Ambrus Zsombor (mind Füzesabonyi SC-Erőss út), Sebe Attila, Palaticzky Áron (Marshall-ASE), Tari Szabolcs (Heréd LC), Vojtekovszki Márton, Molnár András Máté (Maklár SE), Balázs Lázár Tihamér (Hevestherm-Hevesi LSC), Gallik Gábor András, Ficzere Péter (mindkettő Egerszalók SE), Szegedi Zalán (Energia SC Gyöngyös), Papp Máté (Gyöngyöshalász)
Edzők: Gulyka Zsolt (Lőrinci VSC), Montvai Tibor (Egerszalók SE)
Csapatvezetők: Fodor Pál és Tóth Zsolt 
Technikai vezető: Domoszlai Péter
Masszőr: Tóth Patrik (Egerszalók SE)

A nyírbátori torna programja

SZOMBAT
9.00: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye–Heves vármegye
10.30: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye–Nógrád vármegye
13.00: Hajdú-Bihar vármegye–Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
14.30: Nógrád vármegye–Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
16.00: Heves vármegye–Hajdú-Bihar vármegye
VASÁRNAP
9.00: Heves vármegye–Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
10.30: Hajdú-Bihar vármegye–Nógrád vármegye
13.00: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye–Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
14.30: Nógrád vármegye–Heves vármegye
16.00: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye–Hajdú-Bihar vármegye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában