Labdarúgás

2024.01.06. 08:34

Az FC Hatvannak tényleg a hazai pálya volt a vára

Egy csapatra való játékos cserélődött 2023 nyarán az FC Hatvan keretében, ám a célok nem változtak, a mezőny első feléhez történő tartozást tűzték zászlajukra a sárga-kékek. Túljutva a mérkőzések felén, ez egyelőre nem sikerült gárdának, bár igaz az is, a tavaszi idény még hátra van.

Karácsony Dávid (a labdával) csapatkapitányként azon kevesek közé tartozik, aki a rutint és a hatvani elkötelezettséget képviseli

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A nyitányon Kisvárdán elért 4–2-es győzelem villámrajtot jelentett, sőt mivel utána hazai pályán a DEAC ellen is hatvani diadal született (2–1), még úgy tűnt, az átigazolási időszakban meglépett „vérátömlesztés” jótékony hatással volt Zoran Szpisljak együttesére. Noha többek között távozott a Keleti csoport gólkirálya, Sármány Kristóf, majd Szabó Roland, Bárkányi Arnold, Barthel Gábor és Tarnóczi Roland, az együttes erős egyletekkel szemben bizonyított. 

A friss szerzemények beépülése azonban nem ment ilyen könnyen, ez pedig kihatott az eredményességre. A jelentős részben fiatalokból álló hatvaniak a két győztes párharc után 67 napig tartó böjtöt tartottak. Augusztus másodika után ugyanis több mint két hónap telt el úgy, hogy egyszer sem nyert a társulat. Igaz, az október 8-ig tartó sorozat négy döntetlent is tartalmazott, vagyis a tartása megmaradt a gárdának. 

Ez majdnem az egész őszről elmondható, azzal a fontos tényezővel, hogy a 17 mérkőzésből hétszer ikszelt az FCH, ami ebben a mutatóban a legtöbb a 16-os mezőnyben. 

A hárompontos rendszerben a remi csak alig jobb a vereségtől, ám mivel nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, egy-egy pont is óriási jelentőséggel bír a helyezéseket illetően. Ahhoz azonban, hogy egy csapat, ha csak minimális különbséggel is, de ellenfele fölé tudjon kerekedni, gólra van szükség. Lőtt találatokban azonban nem bővelkedtek a hatvaniak. Az borítékolhatónak tűnt, hogy a 21 gólos Sármány Kristófot nem lehet pótolni, ám arra talán kevesen számítottak, hogy a házi góllövőlista első helyéhez elegendő a 17 mérkőzésen elért négy találat. Ez Burzi Alex nevéhez fűződik. 

Házi góllövőlista

4 gólos: Burzi Alex

3 gólos: Benkó Dominik, Kitl Krisztián

2 gólos: Kanálos Péter, Szabó Szilveszter László

1 gólos: Czibolya Gábor, Dinka Kristóf, Fekete Kristóf Zsolt, Karácsony Dávid, Laczik Levente, Takács Bence Márk, Tarjáni Péter Máté

A felkészülést követően, de még a szezon előtt Zoran Szpisljak úgy fogalmazott, hogy mentálisan, taktikailag, technikailag és fizikailag valamennyi játékos fejlődött, „elérkezett az idő, amikor mindenkinek fel kell emelnie magát a versenyszintre, és meg kell mutatnia, milyen fából faragták valójában”. Ha innen nézzük a félévet, elmondható, hogy az NB III.-as alsó-közép kategóriát most is hozza a gárda, mint egy éve. Ez igazából nem túl veretes produkció, ám nem is tragikus, arról nem szólva, hogy nagyon messze van a végelszámolás, és még bőven javulhat az idegenbeli mérleg (is). 

12. FC Hatvan 

Otthon:  8  3  4  1  12–10 13
Idegenben:  9 1 3  5  10–20  6
Összesen:  17 4  7  6  22–30  19

Fegyelmezetlenségek

Sárga lapok (36)
7: Karácsony Dávid
6: Sárossy Dániel
4: Dinka Kristóf, Kitl Krisztián, Tarjáni Péter
3: Szabó Szilveszter
2: Burzi Alex, Fellner Krisztián
1: Benkó Dominik, Czibolya Gábor, Menczeles Iván, Panyi Attila
Piros lap:

Téli pillanatkép

2023/24: 12. hely, 17 mérkőzés, 19 pont
2022/23: 13. hely, 20 meccs, 26 pont (11.)
2021/22: 1. hely, 14 meccs, 38 pont (megyei I. o.: 1. hely)
2020/21: 17. hely, 21 meccs, 20 pont (18.). 
(zárójelben az évvégi helyezés szerepel)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában