Labdarúgás

2024.01.08. 15:49

Eger SE: hatan mennek és eddig egy játékos érkezett

Tizenkilenc labdarúgó részvételével tartotta idei első, közös edzését az Eger SE NB III.-as csapata. Az Északkeleti csoport 5. helyén álló gárda szombaton játssza első felkészülési mérkőzését, amelyet még hét követ.

Bódi Csaba

Beliczky Gergő (jobbra) még Egerben edz, de elhagyja a csapatot

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Miközben a kiscsoportokba osztott 17 mezőnyjátékosnak Lázok János vezetőedző és Pál András asszisztensedző vezényelt, addig Szabó László a két kapussal foglalkozott. A masszőr, Hajba Ferenc,  alias Frankie sokáig csak óvó tekintettel szemlélte a 2024-es év első közös tréningjét, ám a végén neki is akadt feladat, amit már  a klubépületben orvosolt.

Lázok János vezetőedző iránymutatása eddig bevált
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az edzőknek elkélt a nagykabát, a sapka és a kesztyű, mert noha a Felsővárosi Sporttelep tavaly elkészült műfüves pályáján hét ágra sütött a nap, a hideg szél gyorsan ráfagyasztotta a mosolyt az ember arcára. Szerencsére ősszel több ok akadt az örömre az NB III.-as gárdánál. Az ötödik hely megtartása, vagy az esetleges fentebb lépés azonban nem ígérkezik könnyű feladatnak.  A március 3-án következő Gyöngyösi AK elleni szezonnyitányig így szükség is van a kemény munkára. A téli holtidényben eddig egyénre szabott edzésterv alapján készült egriek napi egy közös gyakorlással végig hazai környezetben gyűjtik az erőt, mindez azonban nem mondható el az edzőmeccsekről. Ahogy ugyanis a nyáron, úgy ezúttal is idegenbe kell ahhoz utazni hogy a szurkolók láthassák, hol tartanak a hangolással kedvenceik.

Utánpótlás válogatott támadó jöhet

Eddig hat futballista távozása bizonyos, míg az érkezési oldalon egy labdarúgó található. A hétfői edzést a pálya mellől figyelte az egri illetőségű Sós Máté. A 20 éves támadó jelenleg az NB II.-es Budafok keretének tagja, ám előfordulhat, hogy a tavaszt a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként Egerben tölti. Megállapodás még nem született és Lázok János sem említette az utánpótlás válogatott nevét, ettől még elképzelhető, hogy a „kis Sungi” a következendő időszakot a piros-kékeknél tölti.
ÉRKEZŐK: Barta Donát (Mezőkövesd U19), Sós Máté (Budafok ?).
TÁVOZÓK: Jónyer Kristóf, Kovács Dávid Szilveszter, Jacsó Dávid, Schmidt Ákos, Beliczky Gergő, Vajda Ákos.

– Hiányzott már a csapat, a társaság, amelyben lesznek változások a közeljövőben. Már érkezőként említhetem a 17 éves támadót, Barta Donátot, akinek Mezőkövesdről folyamatban van a leigazolása és várható még más új játékos is, ám amíg nem biztos a megállapodás, addig nevet nem mondanék. Eddig hat labdarúgó távozása vehető bizonyosra, akikhez még egy fő csatlakozhat. Ettől jelentősebb személycserékre a tervek szerint nem kerül sor – mondta a keretet illetően Lázok János, majd rátért az edzőmeccsekre. 

– Jó csapatok ellen játszunk, azt favorizálom, hogy ne gyengébb, hanem inkább tőlünk erősebb gárdákkal találkozzunk. A sort az NB II.-es Budafok ellen kezdjük szombaton Mezőkövesden, majd találkozunk az ugyancsak másodosztályú Tiszakécskével, aztán a Putnok, a Puskás Akadémia II., az MTK II., a Vasas II, az Iváncsa és a szlovákia Fülek jelent edzőpartnert. Bízom benne, hogy a játékosok fejlődnek a ránk váró két hónapban és egy nagyon szép tavasz elé nézhetünk.

Sós Máté sorsa még kérdéses
Forrás:   Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Eger SE tervezett edzőmérkőzései

JANUÁR
13., szombat, 13.00: Budafok–Eger (Mezőkövesd)
20., szombat: Tiszakécske–Eger SE
27., szombat: Putnok–Eger SE (Putnokon)
FEBRUÁR
3., szombat: Puskás Akadémia II.–Eger SE  
10., szombat: MTK II.–Eger SE
14., szerda: Iváncsa–Eger SE
17., szombat: Vasas II.–Eger SE
24., szombat: Fülek–Eger SE (Füleken)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában