Atlétika

2024.02.25. 17:56

Az Egri Városi SI sprintere is rajthoz áll a fedett pályás vb-n

Szeles Bálint azon tíz atléta egyike, aki képviseli a magyar színeket a 19. fedett pályás világbajnokságon. Az Egri VSI gátfutója egy hete 60 méteren megvédte magyar bajnoki címét.

Bódi Csaba

Szeles Bálint (elöl) magyar bajnoki címmel hangolt a skóciai világbajnokságra

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

– Szerepelt a tervek között egy főpróbát jelentő verseny, de ez végül nem jött össze, így a nyíregyházi ob tekinthető a Glasgow-ban rendezendő világbajnokság főpróbájának – válaszolta érdeklődésünkre Szeles Bálint. – Magam felé a legfőbb elvárást egy egyéni csúcs körüli idő jelenti. Hosszú szezon áll mögöttem eddig, de remélem, maradt még bennem annyi erő, hogy ezt teljesíteni tudjam. 

Petrovai József edző tanítványa január 20-a óta minden hétvégén rajthoz állt, ráadásul nem kevés utazással járó külföldi versenyeken. Hazai környezetben az egy héttel ezelőtt rendezett fedett pályás magyar bajnokságon szerepelt idén először, ahol 7.74 másodperces időeredménnyel szerezte meg pályafutása ötödik hazai bajnoki címét.

Tíz főből áll a magyar keret

Molnár Attila (400 méter), Vindics Balázs (800 méter), Szeles Bálint (60 méter gát), Takács Boglárka (60 méter), Kéri Bianka (800 méter), Kerekes Gréta (60 méter gát), Kozák Luca (60 méter gát), Bánhidi-Farkas Petra (távolugrás), Lesti Diána (távolugrás), Szűcs Szabina (ötpróba)

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportszakmai igazgató azt hangsúlyozta, hogy fontos világverseny következik, de ne feledjük, hogy idén olimpiát és Európa-bajnokságot is rendeznek.

 Zajlik a fedett pályás szezon, szép eredményeket hoztak már ez idáig is versenyzőink – mondta Scheidler Géza. 

– Bízunk benne, hogy a világbajnokságon is lesznek előremutató teljesítmények. Elégedettek lennénk, ha a világbajnokságon sprintereink közül minél többen továbbjutnának az előfutamokból, középtávfutóink a szezon legjobb egyéni idejét produkálnák, távolugrónk a döntőbe kerülne, illetve a mezőnyben fiatalnak számító, de remek formában lévő Szűcs Szabina pontszerző helyen végezne.

A március 1–3. között rendezendő világbajnokság a sportág történetében a 19. lesz. Glasgow-ban több mint 130 ország 650 versenyzője indul. Összesen 26 versenyszámban avatnak bajnokot.

A magyar küldöttség kétszer akkora, mint a legutóbbi, 2022-es belgrádi fedett pályás vb-n volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában