Diáksport

2024.03.05. 16:53

SIOSZ-gála: járt a taps az egri Kemény iskolának

Két elismeréssel gyarapodott a közelmúltban tanulói teljesítményének köszönhetően az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola.

Bódi Csaba

A Kemény diákjai nevükhöz méltóan elöljárnak a sportban

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) díjátadó gáláján második helyezésért kapott oklevelet az intézmény. A Magyarország legjobb sportiskolája 2023-ban a köznevelési típusú általános iskola kategóriában elnevezésű jutalmat a Magyar Sportok Házában vehették át az egriek. 

A Gálán köszöntőt mondott dr. Sáfár Sándor, a Nemzeti Sportügynökség Kiemelt Sportakadémiák és Sportegyesületek Igazgatóságának igazgatója, a díjátadásban közreműködött dr. Reinhardt Ákos, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője, Kasza Róbert világ- és Európa-bajnok öttusázó és Gál Csaba, az NSÜ főosztályvezetője.

A másik kitüntetést a 2022/23. tanévi Diákolimpia legeredményesebb iskolája általános iskola kategória negyedik helyezettjeként kapták a vármegyeszékhelyiek – tájékoztatta lapunkat Fodor-Fejes Adrian Adél, a Kemény iskola testnevelője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában