Labdarúgás

2024.03.14. 08:28

Újabb II. osztályú csapattól vontak le pontot az U19-es gárda miatt

Mindössze nyolc játékosa akadt a Domoszló SK U19-es csapatának, aki pályára léphetett az Abasár SE elleni mérkőzésen. Ettől is nagyobb gond, hogy ez már az éllovas felnőttek pontszámaira is hatással volt.

Bódi Csaba

A domoszlóiak (zöld mezben) értékes pontot veszítettek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A március 3-án rendezett, és 7–1-es vendégvezetésnél beszüntetett Domoszló SK–Abasári SE Heves vármegyei II. osztályú  U19-es mérkőzés ügyében megállapítást nyert a hazai együttes felelőssége. 

A találkozó eredményét az ASE javára igazolta az MLSZ Heves Vármegyei Versenybizottsága. 

Tekintve azonban, hogy a 2023/24-es bajnoki évben ez már a harmadik ilyen esetet jelentette a domoszlóiaknál, egy büntetőpontot levontak a klub felnőtt csapatától. Így a Penti Zoltán irányította, listavezető DSK (36) előnye három pontra csökkent a második helyen álló Jázmin út-Vámosgyörk (33) és a harmadik Nagyréde SC (33) előtt. 

A II. osztályú felnőtt bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A tavaszi idényben hasonlóra már akadt példa, egy héttel ezelőtt a Zagyvaszántó SE első számú alakulata bűnhődött a fiatalok létszámhiánya miatt.  

A hétvégén egyébként egymás ellen játszik a Domoszló SK és Zagyvaszántó SE, az U19-es csapat 11, míg a felnőtt gárda 15 órai kezdettel lép pályára a Füzesabonyi SC sporttelepének műfűves játékterén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában