15 perc alatt képes lesz kimutatni a koronavírust a gyöngyösi gyorsteszt

A gyöngyösi polgármester, Hiesz György sajtótájékoztatón számolt be a koronavírus kapcsán meghozott legújabb lépésekről.

Sz. M. L.

Budapest, 2020. prilis 3. Koronavrus-mintkat tesztelnek az orszg legnagyobb, kifejezetten virolgiai diagnosztikval foglalkoz laboratriumban, a Nemzeti Npegszsggyi Kzpont Virolgiai Laboratriumi Osztlyn, Budapesten 2020. prilis 3-n. MTI/Koszticsk Szilrd

Forrás: MTI

Fotó: Illusztráció

– Európában pár hónap után a termelés harmadára esett vissza. A helyi és az iparűzési adók esetében hétszázötven millió forint kiesést jelent – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester. Hozzátette: – Mindez azt vetíti előre, hogy az év közepétől nagy nehézségei lehetnek az önkormányzatnak, és új költségvetésre is szükség lesz annak fényében, hogy milyen összeget emészt fel a jelenlegi helyzet.

A városvezető elmondta azt is, hogy vasárnap gyorsteszteket rendeltek, melyek közel negyedóra alatt képesek kimutatni a koronavírust.

– Ezekkel képesek leszünk szűrni az egészségügyi és szociális területen munkálkodókat, s akik a védekezésben aktívan részt vesznek – részletezte. – A tesztek egyébként a pozitív eredményt kimutatják, negatív jelzés esetén négy-öt naponta ismételni kell a vizsgálatot, hogy biztosak lehessünk benne, az illető nem fertőzött. Kollégáim előre készülnek arra is, ha a járvány elhúzódik, így a védekezéshez szükséges eszközökből előre rendelnek nagyobb mennyiségeket.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában