A bükki füvesember lehűtötte a kedélyeket: gyógynövények nem gyógyítják a vírust

A koronavírus-járvány kapcsán szólalt meg Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa, jó tanácsokkal látva el mindenkit.

Budapest, 2012. szeptember 24. Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember a Család-barát magazin címû mûsorban, az MTVA Kunigunda utcai 3-as stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Az interneten és közszájon keringő tévhiteket szeretné eloszlatni Lopes-Szabó Zsuzsa egy Facebook-os videóüzenetben. Elmondta, hogy a koronavírust nem lehet gyógynövényekkel gyógyítani.

– Ajánljuk viszont az immunerősítő gyógynövényeket, amelyek közül a legkiválóbb a kakukkfű. Ezt tinktúra formájában vagy tea formájában is lehet fogyasztani. Nagyon jó még a csipkebogyóhús, amiben rengeteg C-vitamin van, az erek áteresztőképességét is optimalizálja és nagyon jó immunerősítő hatású – részletezte Gyuri bácsi lánya, aki külön felhívta a figyelmet arra, hogy az interneten is keringő „butaságokra” senki nem hallgasson, inkább hiteles helyről tájékozódjon a gyógynövényekkel és hatásaikkal kapcsolatban.

Szabó György maga is úgy véli, hogy ez a járvány egy nagyon komoly dolog, és sajnos nincs olyan gyógynövény, ami gyógyítani tudná ezt a betegséget.

– Azért hogy ne kapjam el, gyakorlatilag semmit nem tudok tenni. Azt tudom csinálni, hogy felerősítem a szervezetemet gyógynövényekkel, hogy ha elkapom, akkor könnyebben tudjam viselni. Ezek a gyógynövények a csipkehústea, a fürtös menta, a kakukkfű és a szurokfűtea – hallható Gyuri bácsi véleménye és tanácsa egy, a lányával folytatott beszélgetésében.

A füvesember szerint be kell tartani az előírásokat, a szabályokat, amiket a kormány hoz, ő maga is otthonában marad, hogy elkerülje a megfertőződést. A bezártságot is el lehet viselni, bár nehéz.

– Pihenni lehet, ilyenkor van ideje az embernek olvasni, és ilyenkor van ideje az embernek tanulni is. Figyelem a napi híreket is. Szóval eltelik a nap rendesen – beszélt a napi rutinjáról Gyuri bácsi, bár van nehéz oldala is a bezártságnak: az a legrosszabb, hogy nem tud az emberek közé menni, nem tudja megtartani a személyes tanácsadást, az előadásokat, csak telefonon tud az emberekkel beszélgetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában