Koronavírus: fertőtlenítő pontot hoznak létre és parkolási változások is lesznek Egerben – friss infók

A koronavírus terjedése elleni védekezés jegyében hétfőtől nem lesz oktatás az iskolákban, csak digitálisan. Gyöngyös polgármestere, Hiesz György bejelentette, hogy hétfőtől bezárják a bölcsődéket és az óvodákat a városban. Az NB III-ban zárt kapus találkozókat rendeztek, és Egerben a sportcsarnokokat is bezárták.

HEOL

Folyamatosan frissülő cikkünkben beszámolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a magyar kormány által elrendelt veszélyhelyzet milyen hatással van szűkebb hazánkra.

21.20

Mirkóczki Ádám egri polgármester saját Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra az elmúlt 24 óra döntéseit:

„1. Eger minden óvodáját és bölcsődéjét határozatlan időre bezárjuk, az intézmények vezetőivel kidolgozzuk az ügyeleti rendszert

2. 50 millió forintos alapot különítettünk el a járvány megelőzése és annak visszaszorítása érdekében

3. A város 10 különböző helyszínén fertőtlenítő és tájékoztató pontot hozunk létre

4. Hétfőtől ingyenessé tesszük a parkolást a város teljes területén a földfelszíni közterületeken. Célunk hogy minél kevesebben használják a tömegközlekedést és a gyors ügyintézést követően térjenek haza

5. A Dobó István Vármúzeumot bezárjuk, de a vár területén továbbra is keresztül lehet menni, a kiállítások azonban nem látogathatók

6. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szintén zárva tart hétfőtől

7. A Bárány Uszoda, a Bitskey Aladár Uszoda, a strand és a Török Fürdő zárva tart” – olvasható a közösségi portálon.

19.50

Az ÖREGriek elnevezésű, az Eger SE-t Támogatói Baráti Kör tagjai a Szentmarjay stadionhoz közeli sportbárban kivetítőn követték az Eger SE–Füzesgyarmat NB III-as labdarúgó-mérkőzést (1–0), illetve megafon segítségével a létesítményt övező kerítés mellől szurkoltak.

19.40

A Mátraderecske–Vámosgyörk megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés a járvány miatt elmaradt, de a hazaiak megtalálták a módját a mozgásnak. Ahogy azt írták: „a labdarúgás iránti szeretet és alázat” nem hiányzott derecskei részről. További részleteket ide kattintva olvashat.

Beküldött fotó

19.28

Az Eger SE az egyik új szerzemény góljával múlta felül az éllovast, a gyöngyösiek pontot hoztak Budapestről, a hatvaniak viszont a 89. percben kapott góllal alulmaradtak az NB III. Keleti csoportjának a 19. fordulójában. A koronavírus-fertőzés miatt valamennyi találkozót zárt kapuk előtt rendezték meg. További részleteket ide kattintva olvashat.

17.57

Az Egri Campuson jelenlegi feltételek mellett a könyvtár alapszolgáltatásai korlátozott mértékben elérhetők – tájékoztatott az Eszterházy Károly Egyetem hivatalos weboldalán. Kérik, hogy ellenőrizzék az Önöknél lévő könyvek kölcsönzési határidejét. Ha szükséges, telefonon vagy e-mailben kérjenek hosszabbítást attól a könyvtári szakrészlegtől, ahonnan a könyvet kölcsönözték.

Indokolt esetben (pl. szakdolgozatírás) az épület teljes bezárásáig lehetőség van könyveket kölcsönözni és visszajuttatni. Ennek feltételeiről kérjük egyeztessen a könyvtár munkatársaival.

16.55

Az Eger Heroes amerikai futballcsapat is bejelentette, hogy a koronavírus miatt határozatlan ideig szünetelteti az edzéseket.

15.00

Az Egri Városi Sportiskola összhangban a Kormány március 11-én bejelentett intézkedéseivel és az egri önkormányzattal egyetértésben, az alábbi szabályozás elrendeléséről határozott. A kormányrendelet hatálya alatt visszavonásig, illetve további utasításig március 14-én nulla órától minden sportcsoport edzését felfüggesztették az EVSI által üzemeltetett Kemény Ferenc Sportcsarnokban, a Hadnagy úti edző-, és ökölvívóteremben, valamint a Sike András birkózócsarnokban.

14.10

Az Eszterházy SC saját Facebook-oldalán számolt be arról, hogy határozatlan időre az összes utánpótlás korosztály edzését azonnali hatállyal beszünteti.

14.05

A városi ünnepség helyett az intézmény falai között mutatták be a március 15-re készült műsorukat az egri Tinódi Sebestyén Tagiskola diákjai. A 7. osztályosok zenével, versekkel és tánccal elevenítették fel a forradalom eseményeit.

14.01

Mirkóczki Ádám egri polgármester sajtóközleményben tájékoztatta portálunkat a koronavírussal kapcsolatban meghozott önkormányzati intézkedésekről:

„Arra kérjük Önöket, hogy akinek lehetősége van arra, hogy munkáját otthonról végezze, az kérvényezze ennek lehetőségét munkáltatójánál.

A Polgármesteri Hivatal irodáinak ügyfélfogadása korlátozott módon, de működi fog. Kérjük, Hivatalunkat csak akkor keressék fel személyesen, ha ügyük nem tűr halasztást.

Az Polgármesteri Hivatal minden dolgozójának, akiknek ezen feltételeit biztosítani tudjuk, azok hétfőtől otthoni munkarendben dolgoznak.

Mivel hétfőtől zárva lesznek a bölcsődék, óvodák és iskolák, vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy azon szülők számára, akik az egészségügyben vagy más közszolgálatban dolgoznak, hol, hogyan és milyen feltételekkel tudjuk biztosítani gyermekeik felügyeletét szükség esetén. Erről a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk.

Nyomatékosan kérjük a lakosságot, hogy kiemelten figyeljenek a higiéniára, legyen mindenki figyelmes saját családjára, fordítson nagyobb figyelmet idős hozzátartozóira.

Továbbra sincs információnk egri megbetegedésről, éppen ezért mindent megteszünk a lehetséges kockázatok csökkentése érdekében, amihez tisztelettel kérjük a lakosság együttműködését” – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

13.25

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Vízilabda Szövetség is elhalasztja a versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvényt szombattól.

Magyarországon így a kiemelt csapatsportágak közül csak a labdarúgóknál nem rendeltek el szünetet, a vízilabdázókhoz hasonlóan ideiglenesen leálltak már a küzdelmek kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában, jégkorongban pedig törölték a szezonból hátralévő találkozókat.

12.11

A mai napra kiírt Energia SC–Bélkő SE-Bélapát megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó-mérkőzést a vendégklub vezetése lemondta. Az indoklásban ez szerepel:

„Korábbi e-mail üzenetünkben már jeleztük, hogy a fiatal (kiskorú) játékosaink sorra mondják vissza a mérkőzést. Ez mostanra már a felnőtt csapat kiállását is veszélyezteti. Kérem a Versenybizottságot, hogy a hazai csapatot és a játékvezetőket értesítsék a mérkőzés lemondásáról.”

Ugyancsak nem játsszák le a Poroszló SE–Bélkő SE-Balaton megyei II. osztályú meccset sem, mert a Bélapátfalvai SKE lemondta a párharcot.

12.07

A mai napra kiírt Mátraderecske SE–Vámosgyörk SE megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzést a Vámosgyörk SE lemondta, így a mérkőzés elmarad.

11.32

Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP Egri Képviselőcsoport képviseltében kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, azonban a szombat reggel 8 órai időpontra meghirdetett ülésre a 18 tagból csak heten érkeztek. Mirkóczki Ádám felszólalásában először a koronavírus körül kialakult helyzetről beszélt. A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, már ezt megelőzően egyeztetett az óvodák és bölcsődék vezetőivel a hétfői bezárásról. – Azon fogunk dolgozni, hogy az élelmezési és az oktatási és köznevelésiügyi intézmények bezárásával kapcsolatos feladatokat megoldjuk – hangsúlyozta.

11.28

A koronavírus kapcsán bevezetett korlátozások miatt várhatóan csökken a véradások száma, ugyanakkor vérkészítményekre folyamatosan szükség van. Ha egészséges, jöjjön el vért adni március 16-án a Markhot Ferenc kórházba 10 órától 14 óráig. A Knézich Károly utcai bejáratnál a Vöröskereszt munkatársai várják Önöket. Ők kísérik fel a donorokat a véradás helyszínére – közölte portálunkkal szombaton Szepesi Ágnes Mária, megyei véradásszervezési koordinátor.

Hozzátette, hogy a véradók önzetlenségét ezúttal ezer forintos utalvánnyal köszönik meg. Felhívják továbbá a figyelmet, hogy ha az elmúlt harminc napban külföldön járt, harminc napig még ne jelentkezzen véradásra.

10.45

Hétfőtől, azaz március 16-tól, meghatározatlan ideig zárva tartanak Gyöngyös város bölcsődéi és óvodái a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Akinek a hét végén nem sikerül kisgyermeke biztonságos elhelyezéséről gondoskodnia, átmenetileg a Dobó Úti Bölcsődében, illetve a Platán Úti Óvodában ellátást biztosítunk – tájékoztatta portálunkat szombaton Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A bölcsődevezetők és a gyermekgondozók, valamint az óvodavezetők és az óvónők szombaton és vasárnap telefonon minden szülőt meg fognak keresni, hogy értesítsék őket az intézmények zárva tartásáról.

További főbb híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Március 13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában